БУЕНОС АЙРЕС, Аржентина (AP) — Сезар Луис Меноти, харизматичният треньор,

...
БУЕНОС АЙРЕС, Аржентина (AP) — Сезар Луис Меноти, харизматичният треньор,
Коментари Харесай

Сезар Луис Меноти, треньорът, който изведе Аржентина до първата й титла от Световното първенство през 1978 г., почина на 85

БУЕНОС АЙРЕС, Аржентина (AP) — Сезар Луис Меноти, харизматичният треньор, който изведе Аржентина до първата й купа от Световната купа през 1978 година е умрял, заяви в неделя Аржентинската футболна асоциация. Той беше на 85.

„ Сбогом, скъпи Флако! “ изказването на асоциацията се прибавя, като се употребява псевдонимът на Меноти, който значи „ слабият “.

Асоциацията не уточни причина за гибелта. Местните медии оповестяват, че Меноти е бил признат в клиника през март с тежка анемия. Съобщава се, че е претърпял интервенция за флебит през април и след това се е върнал вкъщи.

Страстта към футбола и острата дарба да изяснява механиката му бяха отличителните характерности на Меноти като треньор и той беше считан за един от най-емблематичните и авторитетни треньори в аржентинския футбол.

Меноти беше политически деятел и член на Аржентинската комунистическа партия, почитател на бокса и обожател на творбите на латиноамериканските писатели Марио Бенедети, Габриел Гарсия...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР