В изложбената зала на Видинския архив бе открита експозицията Отличията

...
В изложбената зала на Видинския архив бе открита експозицията Отличията
Коментари Харесай

Държавен архив – Видин отбеляза Международния ден на архивите

В изложбената зала на Видинския списък бе открита експозицията „ Отличията на приснопаметния Видински митрополит Дометиан “. На събитието участваха Негово Високопреосвещенство Видинския митрополит Даниил, представители на държавни, културни и просветителни институции, както и жители.

От името на кмета на Община Видин доктор Цветан Ценков бе връчен приветствен адрес. „ Вие сте хората, приели специалността архивист като свое предопределение и житейска задача. Изказвам своите огромни благодарности за усърдието и професионализма, с които опазвате, съхранявате и разпространявате историческото завещание на нашия град. Опазването на това благосъстояние е от извънредно значение освен за предаването на историческата памет, само че и за възпитаването у младото потомство на любов към родния край и почитание към нашите предшественици, обичаи и традиции. Продължавайте да съхранявате тази памет, тъй като без памет няма развиване! “ – написа в адреса.

По мотив 9 юни началникът на институцията Светлана Кръстева награди донори на Архива в следните категории: „ Дарител, направил най-ценното подаяние “, „ Приятел на архивите “ и „ Читател, направил най-вече визити в читалнята “.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР