В Италия за втора поредна година уикендът на Възкресение Христово

...
В Италия за втора поредна година уикендът на Възкресение Христово
Коментари Харесай

За втора година Италия посреща Великден при строги ограничителни мерки

В Италия за втора поредна година уикендът на Възкресение Христово се отбелязва при строги ограничавания поради ковид, съобщи АНСА.

От през днешния ден до края на 5 април цялата страна е оповестена за алена зона, като освен това се лимитират напредванията сред областите, сред провинциите и общините, излизанията, визитите на непознати къщи. Освобождаване от рестриктивните мерки има единствено при неотложна потребност. Ресторанти и други заведения не работят, предава Българска телеграфна агенция. 

Големите и междинните по мярка магазини са затворени, комерсиалните центрове също. Остават отворени аптеки, дрогерии, магазини за вестници и цигари. На доста места на 3 и на 5 април супермаркетите ще останат също отворени. Хората могат да излизат на разходка и за самостоятелен спорт, само че единствено край дома. В доста области е неразрешено да се върви на вилите.

Ограниченията за визити на непознати домове на Великден плануват опция за посещение в непознат дом на до двама възрастни, придружавани от деца до 14 години, като това става единствено по един път на ден.

На някои места през дългия уикенд на Великден плажовете остават затворени. На други, където те са отворени, хората имат право да се къпят в морето, само че не и да се пекат на слънце.

Червената зона в цяла Италия пада след приключването на вечерния час в нощта на 5 против 6 април. От вторник, 6 април, до края на месеца страната ще бъде разграничена на червени и оранжеви зони.

Червени зони остават областите Ломбардия, Тоскана, Емилия Романя, Калабрия, Фриули Венеция Джулия, Пиемонте, Вале Д`Аоста и Кампания. От вторник Венето, Марке и провинция Тренто стават оранжеви зони, откакто бяха червени известно време. Там се предвиждат най-строги ограничавания, като заведения за хранене, заведения за хранене, огромна част от магазините остават затворени, а рестриктивните мерки за напредване сред общините са затегнати.

Оранжеви остават и Лацио, Абруцо, Лигурия, Базиликата, Сицилия, Молизе, Сардиния, Умбрия и провинция Болцано. При тях има по-облекчени рестрикции, които касаят учениците, заведенията за хранене и други заведения и магазините. 

Всеки петък въз основа на обстановката във всяка област се прави преоценка и прекатегоризация. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР