В интервю за Novini.bg политологът Любомир Стефанов ситуацията с разразилите

...
В интервю за Novini.bg политологът Любомир Стефанов ситуацията с разразилите
Коментари Харесай

Любомир Стефанов: Политиците ни са вкопчени в махленска свада

В изявление за Novini.bg политологът Любомир Стефанов обстановката с разразилите се компромати сред институциите през последните дни.

Как ще коментирате през последните дни размяната на компромати и по какъв начин всичко това се отразява на обществото в тази напрегната обстановка?

Да стартира с цялата конвенционалност кое е компромат и кое - подправени вести, злепоставящи всички забъркани. Тепърва престои всички почувствали се наранени да подхващат ограничения за изясняването на произхода и достоверността на публикуваните неща. Това, което виждаме в последните 10 дни, наподобява на нещо, което гледахме преди 10 години - тогава в разнообразни вестникарски редакции се носеха флашки с незнаен генезис, подадени от анонимни източници, компромати на кг. Всичко това се отразява извънредно зле на фона на обществено напрежение в резултат на икономическата криза и свиването на доходи. Също по този начин виждаме една неустановеност в кратковременен и дълготраен проект и нарастването на засегнатите хора от вируса. Държавата се пробва да запуши доста дупки в ситото, само че с непълен запас. Тези неща даже и да не са правилни, уронват престижа на властта в очите на жителите, защото несигурността внезапно се концентрира в на най-високо равнище. По хипотеза във властта се изпращат хора, които би трябвало да бъдат готови да свършат работа за нашето обществено положително и благополучие, а се занимават с махленска, вътрешноблокова караница. Абсолютно несериозно е, дори не може да се назова и фамилен скандал - някакво дребнаво разменяне на грозни хули, нецензурни неща, маскирани зад високопарни политически давления. Не мисля, че нашите политици - и президентът, и министър председателят не си дават сметка, че от метода, по който си споделят, страда образът на страната и доверието в тях бива сринато.

Харалан Александров: Атаката против Борисов е нечестна, в случай че се отдръпна, ще настъпи срив

Социологическите изследвания демонстрират, че хората не желаят избори и рейтингът на премиера остава висок.

Абсолютно стартира предизборна акция. Тази активност в последните дни се дължи и на обстоятелството, че три месеца бяхме в изключително състояние и всички волно или несъзнателно трябваше да мълчим и да се съобразяваме с ограниченията, което беше за избавяне на човешки животи и ограничение на икономическите последствия. Като поотмина заплахата, сякаш пристигна смелостта на всякакви хора и започнаха да пускат всякакви партенки за да клеветят всички за всичко по всевъзможен метод, няма неразрешени ограничения - типични ченгеджийски номера, които извънредно доста вредят на имиджа на страната - като се стартира от това НСО прави ли си работа дали фотосите са достоверни и така нататък Премиерът има постоянен рейтинг, тъй като няма опция жителите не могат да не помнят, че властта в действителност се оправя с ръководството на пандемията.

Спецпрокуратурата с последни детайлности за следствието против Божков, разпитани са Борисов и Горанов

Ще забележим нови политически планове - ще има ли отделяне на жива мощ от ГЕРБ?

Съмнявам се. Няма отделяне, има конкуренция има един деен пул от жители, които гласоподават, само че много постоянно са насочени за кой гласоподават и от тук няма да има отделяне. По-скоро ще има преразпределяне при колебаещите се първо на правилото, че всички обичат да вървят с спечелилия. Не имам вяра, че някой от новите обединения като партиите на Трифонов и на Цветанов ще съумеят да откъснат от ГЕРБ има налично други недоволни жители и обществени групи, които въобще не са показани. Така че, в случай че новите се насочат да крадат от ГЕРБ, ще бъдат тежко разочаровани.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР