В интервю, което ще бъде излъчено утре по телевизията, бившият

...
В интервю, което ще бъде излъчено утре по телевизията, бившият
Коментари Харесай

Меркел с ключови думи към Ердоган

В изявление, което ще бъде излъчено на следващия ден по малкия екран, някогашният федерален канцлер Ангела Меркел изразява поддръжката си за мултиетническата комбинация на модерна Германия и задава въпроса за какво гласоподавателите поддържат крайнодясна антиимигрантска партия, съобщи ДПА. 

В изявление за национална телевизия, което ще бъде излъчено в границите на честванията по случай 33-ата годишната от обединяването на Германия, Меркел декларира във връзка огромното малцинство от турски генезис: „ Често съм разговаряла за това с турския президент Ердоган. Обърнете внимание, че аз съм техният канцлер “, декларирала Меркел пред Ердоган по отношение на въпроса кой носи отговорност за хората второ и трето потомство от турски генезис в Германия.
-->
Ердоган постоянно посещава Германия, както на публични визити, по този начин и във връзка предизборна пропаганда измежду турската общественост преди изборите в Турция, на които те имат право да гласоподават, защото разполагат с двойно поданство.

Позовавайки се на по-скорошната имиграция от други страни, Меркел декларира, че това е „ нова задача, още веднъж да ги приемем “.

Меркел отбелязва, че не може да разбере хората, които поддържат крайнодясната антиимигрантска партия „ Алтернатива за Германия “.

Ако представиш себе си, по този начин да се каже, за сметка на други хора, в това число хора, които наподобяват друго, и хора с друга житейска история, това е нещо, което не мога да схвана, прибавя тя.

Макар че хората могат да се нервират от някои неща, тя споделя, че не може да одобри поддръжка за хрумвания, които са в прорез с толерантността.

„ Винаги ще се опълчвам на това и ще кажа, че в това демократично общество човек може да изрази рецензията и гнева си по различен метод “, уточни Меркел.

Меркел, която бе канцлер в продължение на 16 години до декември 2021 година, през 2015 година посрещна вълната от бежанци с думите: „ Можем да се оправим с това “, отбелязва Българска телеграфна агенция. 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР