В интернет сайт подсъдимата русенка публикувала обяви, че дружеството й

...
В интернет сайт подсъдимата русенка публикувала обяви, че дружеството й
Коментари Харесай

Управителка на фирма застава пред съда във Варна за измама


В интернет уебсайт подсъдимата русенка разгласила разгласи, че сдружението й продава видеокарти. За доставката им трябвало да се заплати капаро в размер на 20 - 30 % от общата стойност. След приемане на превода Славена П. започвала да търси оправдания за недоставената стока.

По тази скица съумяла да измами петима, които превели капаро по сметката на " Соф аутопартс “ ЕООД, само че по този начин и не получили видеокартите. След като клиентите не получили нито стоката, нито платените пари, те алармирали за измамата Комисията за отбрана на потребителите. Общата сума на породените от Славена П. имотни вреди на петимата пострадали възлиза на 15 360 лв..

Квалификацията на действието като продължавано закононарушение по член 26, алинея 1 от Наказателен кодекс се дефинира от обстоятелството, че шефката на сдружението е осъществила поотделно едно и също закононарушение през непродължителни интервали от време, при една и съща аргументация и еднаквост на виновността. Престъплението е осъществено с директен предумисъл, защото Славена П.  е осъзнавала публично рисковия темперамент на действието и е предвиждала публично рисковите последствия и директно ги е целяла.

В хода на досъдебното произвеждане тя е отрекла да има виновност за случилото се. От породените 15 360 лв. вреди тя е възстановила едвам 850 лв..
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР