В Инициативния комитет, който издига кандидатурата на проф. Анастас Герджиков

...
В Инициативния комитет, който издига кандидатурата на проф. Анастас Герджиков
Коментари Харесай

Валя Балканска и Теодосий Спасов - в Инициативния комитет на проф. Анастас Герджиков

В Инициативния комитет, който издига кандидатурата на проф. Анастас Герджиков за президент, ще влязат още 12 ректори на университети, заяви Българска национална телевизия. Родопският най-прочут глас Валя Балканска застава с лицето си в комитета. Самият проф. Герджиков е родопчанин по татко, от известния смолянски жанр на Ташо кехая Герджика от Райково, през днешния ден квартал на града.

Сред интелектуалците в комитета са още кавалджията Теодосий Спасов и археологът проф. Николай Овчаров са измежду имената в комитета зад ректора на Софийския университет.

В Инициативния комитет виждаме имена, които са мощно свързани с дясното политическо пространство като Богдана Карадочева, която споделя, че поддържа проф. Анастас Герджиков, тъй като ни би трябвало примирение. Има индикации и за други символни за десницата лица, само че те към момента не са удостоверили.

Валя Балканска удостовери, че е част от Комитета, тъй като за нея проф. Герджиков е нов човек и желае да го поддържа. Теодосий Спасов влиза в Инициативния комитет с аргумента, че ни би трябвало единство, а не разделяне. Подобни са причините и на проф. Николай Овчаров и на проф. Румяна Коларова.

" Смятам в действителност, че той е човек, който може да умиротвори нацията. Честно казано, това е огромната ми фантазия. Най-сетне да мирясаме, стига към този момент сме се конфронтирали българите. В края на краищата една нация, един народ сме. Мисля, че и с първите изказвания, а и доколкото го познавам, това е човек, който фактически ще способства в тази тенденция ", сподели проф. Овчаров.

" Активът, с който проф. Герджиков влиза като съперник на Радев, е нещо, което аз високо оценявам. При проф. Герджиков няма да има това предпочитание да концентрираш власт, това предпочитание да контролираш всичко. Това, което виждаме при президента Радев. Също доста значимо е да подчертаем, че проф. Герджиков надали ще влиза в подобен вид бабаитлъкски стълкновения, на които е податлив Румен Радев ", разяснява проф. Коларова.

Твърди се, че Радомир Чолаков от ГЕРБ ще бъде едно от лицата на Инициативния комитет. Възможно е също по този начин и да го оглави.

Срокът за регистрация на Инициативните комитети за издигане на кандидатури за президентските избори е до 17.00 ч. в понеделник, 4 октомври.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР