В Художествената галерия в Стара Загора, на 13 май от

...
В Художествената галерия в Стара Загора, на 13 май от
Коментари Харесай

Новаторска интерактивна изложба Поглед отвъд откриват в Художествената галерия

В Художествената изложба в Стара Загора, на 13 май от 19:30 ч., ще бъде открита изложбата „ Поглед Отвъд “, която ще потопи посетителите в магията на виртуалната действителност. Това е една изцяло новаторска интерактивна експозиция. В нея се вижда самоуверен и новаторски метод към обичайното българско изкуство, показано посредством похватите на добавената действителност.

Куратор на плана е Недко Боянов, който основава някои от цифровите хрумвания и управлява надарените художници и бъдещи дизайнери от всички курсове на специалността „ Педагогика на образованието по изобразително изкуство и графичен дизайн “ в Педагогически факултет на Тракийски университет.
-->
„ Тази галерия всички ще могат да видят по какъв начин се допълват по извънреден метод обичайното и цифровото изкуство и какво съставляват новите интерактивни форми на изкуство. Използвайки най-новата технология за добавена действителност, посетителите ще могат да се допрян до българското обичайно изкуство както в никакъв случай до момента и да го съпреживеят. Желанието на всички участници в експозицията е да се изследват методите, по които изобразителното изкуство може да се трансформирана и премисли и сложи в актуален подтекст. Част от творбите са пресъздадени и анимирани, посредством изкуствен интелект “, споделя Недко Боянов.

„ Поглед Отвъд “ е смела и дръзка галерия, в която няма граници сред изкуствата и посредством нея се подкрепя възприемането и познанието за българското изкуство. Преживяването от връзката с изкуството ще остави диря във всеки клиент и ще покаже силата на креативното въображение. Това събитие е наложително за всеки, който се интересува от изкуство, технологии и нововъведения. Тя дава неповторима опция да се докоснете до хубостта и силата на обичайното българско изкуство по изцяло нов и трогателен метод “, добавя кураторът.

Изложбата ще бъде разполагаем до 30 юни в Художествената изложба. Входът е свободен.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg