В Хонгконг са задържани трима известни активисти и участниците в

...
В Хонгконг са задържани трима известни активисти и участниците в
Коментари Харесай

Арестуваха трима известни активисти в Хонгконг​

В Хонгконг са арестувани трима известни деятели и участниците в митингите от последните месеци. Планираната за на следващия ден огромна акция против властта и в отбрана на демокрацията е анулирана.

Джошуа Уонг е спретнат в частен миниван и откаран в полицейски сектор в един от регионите на мегаполиса, твърди представител на неговата партия " Демосисто ". Рано тази заран е арестувана и Агнес Чоу.

Двамата са известни с битката си за народна власт в Хонгконг. Обвиненията към тях се, че приканват за присъединяване в " неразрешени събирания " и че самите те вземат участие в такива. 23-годишният Уонг е измамен под отговорност и за организирането на " неразрешени протеси ".
Айзък Чен, зам.-председател на Демосисто: Вярваме, че арестите на изявени деятели преди митинга на 31 август се правят за заплашване на жителите на Хонгонг.
Вчера, на локалното летище, в опит да излети за Япония, е арестуван Анди Чан - едно от известните лица в битката за права и народна власт от последните месеци. Броят на арестуваните от началото на митингите през юни е над 900. Жителите на мегаполиса считат, че става дума за заплашване.
Джун Чен, студентка в Хонгконг: Убедена съм, че двамата са задържани, тъй като полицията се пробва да нападна битката на хората от Хонгконг за народна власт.
Арестите са осъществени ден преди плануваните, само че анулирани огромни демонстрации в Хонгконг, за които нямаше позволение от властта. Протестите започнаха поради спорен закон за екстрадицията, който щеше да разреши изпращането на жители в континентален Китай и изправянето им в съдилища, следени от Комунистическата партия. Управата на Хонгконг се отхвърли от документа, само че митингите се трансфораха в битка за права и народна власт.
 © БГНЕС
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР