В хода на валутната търговия във вторник сутринта еврото и

...
В хода на валутната търговия във вторник сутринта еврото и
Коментари Харесай

Еврото и паундът слабо поскъпват

В хода на валутната търговия във вторник сутринта еврото и английският паунд леко нарастват по отношение на щатският $. Американската валута умерено поевтинява преди публикуването на януарските данни за инфлацията в Съединени американски щати, до момента в който йената се ускорява след формалното номиниране на Казуо Уеда за поста началник на Японската централна банка.

Към 10:11 часа българско време общата европейска валута нарастна по отношение на американската с 0,15% - до 1,0737 $ за едно евро против 1,0723 $ за евро при затварянето на пазара в понеделник.

За една английска лира през днешния ден на пазара дават 1,2151 $ спрямо 1,2139 $ в края предния работен ден.

Стойността на $ по отношение на йената се намали с 0,31% - до 131,98 йени по отношение на 132,39 йени за $ при затварянето на миналата сесия.

Инексът ICE показател, който демонстрира динамичността на $ по отношение на шест валути (евро, швейцарски франк, йена, канадски $, лира стерлинг и шведска крона), през днешния ден сутринта загуби 0,21%, а по-широкият показател на $ на WSJ - 0,14%.

Данните за динамичността на януарските потребителските цени в Съединени американски щати ще бъдат оповестени по-късно във вторник. Докладът на Министерството на труда на Съединени американски щати може да удостовери, че битката с инфлацията надалеч не е завършила, като по този метод разсее очакванията за неотдавнашен завършек на цикъла на стягане на паричната политика на Федералния запас.

Според консенсусната прогноза на специалистите, представена от Trading Economics, потребителските цени в Съединени американски щати са се повишили с 6,2% на годишна база през януари по отношение на 6,5% през декември.

Очаква се кандидатурата на 71-годишния Уеда да бъде утвърдена от японския парламент преди края на мандата на сегашния началник на централната банка Харухико Курода на този пост. Курода, който оглавява Японската централна банка от 2013 година, ще се отдръпна при започване на април.

Японските медии оповестиха в петък, че 71-годишният Уеда, който е бил в борда на шефовете на Японската централна банка от 1998 година до 2005 година, е бил определен от държавното управление за идващия началник на централната банка. След това той приказва пред кореспонденти, като сподели, че счита за належащо да резервира ултраразхлабената парична политика на Японската централна банка за момента.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР