В хода на контранастъпателните операции западната част на Запорожка област

...
В хода на контранастъпателните операции западната част на Запорожка област
Коментари Харесай

Военен кореспондент: Наближава кулминацията на украинското контранастъпление в запорожко направление

В хода на контранастъпателните интервенции западната част на Запорожка област и покрай Бахмут, украинските войски са отбелязали " нищожен “ прогрес покрай границата сред Донецка и Запорожка област на 2 октомври. Това излиза наяве от финален отчет на основания във Вашингтон Институт за проучване на войната (ISW), предава " Украинская истина ".

" Геолокационни фрагменти, оповестени на 2 октомври, демонстрират, че украинските сили са напреднали леко северозападно от Новомайорске (18 км югоизточно от Велика Новоселка). Украинският общоприет щаб заяви, че украинските войски не престават настъпателните интервенции на Мелитополско (западно от Запорожка област) и Бахмутско посоки “, се споделя в отчета.

ISW също актуализира предходната си оценка, че украинските сили са изгубили позиции в системата на окопите югозападно от Работино (13 км южно от Орехов) вследствие на съветските контраатаки сред 13 и 30 септември.

" Географски фрагменти, оповестени на 2 октомври, и сателитни изображения демонстрират, че украинските сили евентуално са завладяли тези позиции някъде сред 12 и 17 септември и в този момент ги държат “, се споделя в отчета.

През последните 24 часа руснаците са атакували няколко фронтови линии. Генералният щаб на ВСУ заяви, че при Бахмут руснаците несполучливо са се пробвали да възстановят изгубената позиция в региона на Андреевка в Донецка област, а в Запорожие се пробват да си върнат позициите в региона на Новодаровка и Вербовое.

Военният сътрудник Андрей Цаплиенко предвижда, че наближава кулминационната точка на контранастъплението в запорожското направление.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР