В Хайредин е обявено частично бедствено положение, което се отнася

...
В Хайредин е обявено частично бедствено положение, което се отнася
Коментари Харесай

Страх от наводнения в Северозапада, община е в бедствено положение

В Хайредин е оповестено отчасти бедствено състояние, което се отнася за две обитаеми места – общинския център и с. Михайлово, заяви за публицисти кметът на общината Тодор Алексиев.

Причината е почналото поетапно изпускане на язовир „ Огоста “ край Монтана и предстоящото повишаване на равнището на реката, която минава край двете врачански села. По-рано бяха изведени и животните от четири икономически обекта, сподели още кметът.
-->
Снощи по отношение на проливните дъждове в Северозапада, държавното управление разгласи спомагателни превантивни ограничения за запазване на живота и здравето на популацията. Създадена е организация при потребност да се изтеглят градове и села в непосредствена непосредственост до река Огоста.

В момента на територията на област Враца отчасти бедствено състояние има в общините Криводол, Мездра и Враца.

Междувременно увеличеният размер на язовир „ Огоста “ край Монтана наложи среднощна среща на шефа на " Пожарна сигурност и отбрана на популацията " и регионалния шеф.

Заради проливните дъждове имаше и проект за евакуация на хората по поречието на река Огоста. Решението е, че няма заплаха от наводнения и евакуация.

В момента в бент. Огоста има 370 млн. кубика вода. Максималният му размер е 506 млн. кубика, посочи за бТВ регионалният шеф на Монтана Валери Димитров.

„ Ние взехме най-оптималното решение - това е да поддържаме равнището на река Огоста такова, че да не е рисково за жителите на област Монтана, където минава река Огоста. Това решение е най-правилното, което е взето и вършим всичко допустимо да поддържаме равнището на язовир „ Огоста “ в оптимално равнище и да не заплашва живота и здравето на хората “, добави той.

„ Съвсем обикновено е всички да се тормозят поради това, че преваляванията не престават прекалено много време и от време на време, да не кажа прекомерно постоянно, започнаха да се случват поголовни количества за малко време да се изливат. В момента прогнозата е удобна от позиция на метеорологичните условия освен за Монтана, а и като цяло за страната ”, добави шефът на гл. комисар Александър Джартов, шеф на ГДПБЗН.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР