В града френските гости идват основно за културен туризъм. Впечатляват

...
В града френските гости идват основно за културен туризъм. Впечатляват
Коментари Харесай

Чуждите туристи удовлетворени от престоя си във Варна, но имат и забележки


В града френските посетители идват главно за културен туризъм. Впечатляват се най-много от Археологическия музей, където преглеждат най-старото обработено злато в света. В програмата им влизат и визити в Катедралата. Римски терми и Побитите камъни, уточни Патарински. 

Туристическите обиколки на французите по това време на годината включват и екскурзии на сънародниците на Макрон до Велико Търново и Пловдив. 

47 000 французи са посетили Варна и курортите на север през предходната година, което е съвсем 35 на 100 растеж. Не без значение е била и визитата на френския държавен глава в морската ни столица. 

Рязко са намалели случаите на джебчийски обири в центъра на града. За предходната година в Туристическия информативен център са регистрирани едвам два такива случая, при 30-40 за предходните години. Тихомир Патарински го отдава на засиленото полицейско наличие в региона на Катедралата и останалите места в центъра, където има скупчване на туристи.  

Анкета измежду непознатите летовници във Варна предходната година демонстрира, че съвсем всички са задоволени от престоя си тук. Забележки има за неналичието на информация за градския превоз и маршрутите на рейсовете.  

Успешната акция от предходната година за разпределяне на 350 000 карти по местата за настаняване в града и околните курорти ще бъде повторена това лято. Картите са безвъзмездни за туристите и дават богата информация на съветски и британски език за публичния превоз и забележителностите във Варна, които могат да се посетят в границите на 2-3 часа.  
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР