В град Рила от 25 г. няма болница, но има

...
В град Рила от 25 г. няма болница, но има
Коментари Харесай

Лекар в Спешен център в Рила: Директорката фалшифицира лечения и диагнози. Иска да гоним болните

„ В град Рила от 25 година няма болница, само че има незабавен център, който прави и амбулаторна активност. Има и две зали с кревати и инсталация за тази цел. И по този начин работи центъра повече от 20 години. „ Когато получим адрес отиваме с колата за спешна помощ, когато пристигна пациент на крайници, безотказно го преглеждаме и лекуваме. Преди година директорката стартира да подмята – ще спрете да вършиме инжекции, ще спрете да вършиме превръзки. На всяко сходно подмятане, аз споделях: Това е нелепост “. Това написа във фейсбук доктор Панчо Панайотов, който работи в незабавния център, представен от Лупа.
„ Тази красавица продължаваше да упорства: „ Тези пациенти да си вървят при персоналните лекари, идват тук, тъй като ние не им взимаме пари. Няма да ги облужвате “. А от два месеца на входната врата виси на табела с голями букви тази възбрана. Само един характерен случай.
Вечерта сред 19.00- 20.00 часа. Тъмно е. На вратата се звъни. Сестрата: „ Докторе, една стара жена, пристигнала е да й сложим инжекция. Какво да върша? “. Веднага излизам. Поканих я да влезе. Типична селска женица. Дребничка, слабичка, със кърпа на главата. В ръцете едно пликче. Изважда една спринцовка, ампула и игла.
„ Докторе, да ми извършите тая инжекция. Две ми направи сестрата в селото, само че в този момент я няма. Казано ми е да ми се прави сред 7 и 8 часа вечерта. Дадох 10 лв. на съсед да ме докара дотук “. Къса й се душицата на тази женица. Работила съзнателно цялостен живот. Живее непретенциозно, доста непретенциозно. Купила си и ампулите и спринцовките и иглите. Загрижена за здравето си. Безпокои се за себе си. Цял живот е живяла добросъвестно.
Стои в стаята, с треперещи ръце развързва торбичката и се моли. Тъжно. Много тъжно. Аз: „ Душице, ще я създадем. Успокой се “.
Сестрата: „ Докторе, да не ме санкционират, че съм я направила “. Аз: „ Глупости, само че с цел да си спокойна, аз ще я направя “.
Описах единствено един случай “, споделя медикът.
Организирано от тази директорка се фалшифицират публични документи, фалшифицират се диагнози, фалшифицира се лекуване за обири.
Тази набедена директорка, модифицира амбулаторната процедура. Страдащи, пациенти да ги гоним от центъра, а сестрите да се крият и със боязън ( да не ги накажат) да оказват помощ. Много съм ядосан.
Обадиха ми се хора от системата, които са подготвени да свидетелстват под клетва пред арбитър, обадиха се, че една от куклите е обяснявала: „ Кажи на доктор Панайотов да спре да рови за документите и медикаментите. Д-р Рапатинска (шефката й), няма отношение към това, тя не знае. Може единствено аз да опатосам “, разказа безобразията в незабавния център в Рила доктор Панайотов.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР