В град Кирхеймболанден в германската федерална провинция Райнланд-Пфалц 100-годишната пенсионирана

...
В град Кирхеймболанден в германската федерална провинция Райнланд-Пфалц 100-годишната пенсионирана
Коментари Харесай

В Германия: 100-годишна депутатка в местния съвет

В град Кирхеймболанден в немската федерална провинция Райнланд-Пфалц 100-годишната пенсионирана учителка Лисел Хайзе бе определена за народен представител в локалния съвет, оповестява изданието RP Online, представено от Трафикнюз.

Първоначално тя била едвам двадесета в листата на фракцията „ Ние сме за Кибо “, само че медийното внимание и уважението на съгражданите й разрешили да завоюва в гласуването.

Хайзе е запалена плувкиня и една от точките на нейната стратегия е да възобнови открития плувен басейн в града, затворен преди 8 години. Освен това взе участие интензивно в живота на локалната протестантска общественост от доста години.

Тя е оживяла през Втората международна война и счита, че новият напредък на национализма в Европа е „ полуда “. Хайзе поддържа проевропейските политици и пътя към доближаването на страните от Европейски Съюз, насърчавани от френския президент Емануел Макрон. Възрастта съгласно нея не играе роля, когато е належащо да се взе участие в политиката и да се работи за измененията в обществото.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР