В голямата си част сигналите в правосъдното министерство срещу Иван

...
В голямата си част сигналите в правосъдното министерство срещу Иван
Коментари Харесай

Демерджиев: Обществото не получи отговор как бащата на Иван Гешев е придобил дялове от ”Жоси”

В огромната си част сигналите в правосъдното министерство против Иван Гешев не са обществено известни. Това съобщи в предаването “Обективно ” на Телевизия Евроком адв. Иван Демерджиев, някогашен длъжностен министър на правораздаването, във връзка идното внасяне на ново искане във Висш съдебен съвет за освобождението на основния прокурор.,
“Причината е, че в Министерство на правораздаването ревизираме тези сигнали, обобщава информацията и действаме по отношение на пълномощията на институцията. Нямаме процедура да оповестяваме сигналите преди да проверим наличието им и да приемем дали това, което се сочи вътре е основателно ”, добави той.

“Сигналите са два и са подадени към Министерството на правораздаването и Министерство на вътрешните работи. Събират се доказателства, само че за мен непонятен е фактът, че българското общество не получи отговор на въпроса по какъв начин и за какво господин Стоимен Гешев, татко на Иван Гешев, придобива дялове от това сдружение, в случай, че в контракта в Търговския указател не е посочено съображение – дали е платена цена, дали са подарени тези дялове, дали са сменени. Когато подателят на сигнала твърди, че ги е трансферирал в подмяна на обещани услуги от господин Гешев по досъдебни производства, тогава поражда отговорности на господин Гешев като основен прокурор, който съставлява прокуратурата на Република България, да разсея тези подозрения и да каже заради каква причина татко му се е сдобил с тези дялове. Аз нямам отговор на този въпрос, мисля, че и българското общество ”, добави адв. Демерджиев.

Историята стартира през 2013 година, когато компания “Жоси ” ООД е една от най-големите компании в млекопреработвателния отрасъл. По това време Иван Гешев е редови прокурор в София. Единият съсобственик на компанията, Георгиев, е в спор с другия – Присадашки, напомня Евроком.

Ето за какво Георгиев споделя, че се е обърнал за подпомагане към Гешев поради познанството си него. Целта е била премахване на Присадашки от компанията, а „наградата“ трябвало да е дял в “Жоси ”, който да получи бащата на прокурора.

Развоят най-после се оказва напълно различен. Георгиев споделя, че е изгубил компанията си, платил 30 000 лева „такса спокойствие“ и са запалили дома му.

На 10 февруари от Прокуратурата разпространиха позиция по проблема:

„Твърдението, че член на фамилията на основния прокурор е бил съсобственик в комерсиално сдружение, с предмет на активност млекопреработване, може да бъде несъмнено единствено и само като неистина. Никога, нито Иван Гешев, нито член на неговото семейство, са имали каквато и да е благосъстоятелност във визираната в изявлението „ една млекопреработвателна компания “, нито в друга“.

https://frognews.bg/
Източник: svobodnoslovo.eu

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР