В голямата игра на надцакване, използване на ресурси, догонване, разораване

...
В голямата игра на надцакване, използване на ресурси, догонване, разораване
Коментари Харесай

Прекалено сме голи и малки… точно ние да се гаврим с природата!

В огромната игра на надцакване, потребление на запаси, догонване, разораване на планетата, крадене на богатствата ѝ, замърсяването ѝ, играта на огромния бизнес и политика, ние – в България, сме прекомерно дребни, с цел да си позволим да сме толкоз нагли, на колкото се вършим.

Когато коронавирусът удари Китай, Китай реши да построи болница за една седмица… на нас ни трябват три седмици, с цел да получим реактивите, които потвърждават болен ли е или не даден човек.

Китай строи специфична болница за инфектирани с новия ковид

Когато през 2015 година язовирите в Калифорния започнаха да понижават фрапантно, управляващите се впрегнаха и взеха учените в тима си. Но не с цел да им измислят PR опрощение по какъв начин тъкмо те не са били отговорни, видите ли; а вместо това заработиха, с цел да измислят по какъв начин да се спасят! Тази идея е към момента непозната в беге. Тогава беше употребена странната, само че ефикасна технология „ черни топки “, с което изпаряването на водните басейни беше редуцирано.

Ние… ние имаме за образец Перник, на който към този момент е късно да се оказва помощ. Там стартират от нулата. И не се знае какъв брой време ще им отнеме да си стъпят на краката. България, Европа, 21 век, 2020 г….

"Галъп ": 2/3 от българите считат, че за водната рецесия са отговорни институциите

Да вземем човешката активност: всяко надигане на воден басейн около дъждовете тук води до наводняване – резултат на противозаконното строителство, поголовна сеч и унищожаването на естествените прегради; замърсяването на въздуха от въглищната промишленост (същата тази, която Германия, да вземем за пример, спира), замърсяването с горенето на отпадъци, тъй като в гетата не могат да си разрешат да си заплащат на монополиста Топлофикация, който в това време, се приказва, че изхранвал не една и две партии и по тази причина никой не желал да го „ бутне “; и още, и още… в този момент и отровената Марица.

Разберете: ние не сме Китай, не сме Съединени американски щати – нито ще реагираме стремително, нито качествено. Да, имаме специалисти и експерти, само че те са: а). накарани да замълчат, че ни скапват имиджа; б). употребявани, с цел да съчиняват версии, с които да се почисти имиджът на отговорните.

Няма точка в).

И тук към този момент опира до персоналната отговорност на всеки един от нас. От най-малките жестове: не цапай, тъй като, видиш ли: те всички по този начин правят…! Това е жалко. България е цялостна с кретени, внимавай на кого подражаваш. След това: научи детето си да не цапа! Не единствено „ тъй като е неприятно “, научи го за какво е положително другото. До най-големите жестове и ограничения: изисквай от тези над теб да са изрядни с природата и когато еколозите стачкуват, не ги плюй, че ти скапват рахата и раки-о-пиенето – на следващия ден може да нямаш нито безгрижен, нито ракия, нито… на следващия ден.

Точно ние не можем да си позволим да сме толкоз безхаберни. Ако си малък, кокалест зубър с 8 диоптъра… в учебно заведение не се заяждаш с огромните, нали? Ако си толкоз беззащитен, като нас, не ми се коства редно да се „ заяждаш “ с природата.

Ние ли сме най-големите кретени в Европа? Хем сме безсилни против бедствията, хем с цялостно гърло крещим, с цел да ги каним тук, хем сме слаби, хем се гаврим с природата. И, замисли се – тези, от които зависи, са тук измежду нас – те дишат същия въздух и се разболяват от същите заболявания, само че ВЪПРЕКИ ТОВА алчността им не знае граници – лекуват се и отново грабят, унищожават и натрупат токсини.

Полицаи се натъкнаха на следващия отпадък от Италия

Тези, които вкарват боклука от Италия, тези, които основават изискванията да се замърсява въздуха, с цел да им е готино на някакви си фирми… ами те живеят тук измежду нас. Те също страдат здравословно, само че не престават. Понеже те не демонстрират първи проблясъци на здрав разсъдък или обикновено възприятие за самозапазване, наподобява е наше обвързване да им го набием в главите.

Държавата ни стана „ незнаен причинител “

А в този момент – за тези, които все считат, че нищо ужасно няма, че природата им е подчинена и те са каймакът и венецът на еволюцията:

Преди по-малко от половин година написах: „ След като хората се държат като вируси, то тялото на приемника – планетата ни – би следвало да се опита да се отърве от нас. Така е редно[…]Земята май е намерила поетично хубав метод да ликвидира човечеството преди да е прекрачило границата[…]живеят антични вируси и бактерии. Непознати на индивида. Такива, за които никой няма имунитет и не знае по какъв начин да се защищити. В собствен материал за BBC Earth Джазмин Фокс-Скели ни подсеща, че няма и век откогато е открит антибиотикът, а бактериите към този момент са се научили да мутират и еволюират – да стават резистентни. А какво ще стане, в случай че се надигнем против напълно непознати вируси, бактерии, микроби? Според еволюционния биолог Жан-Мишел Клавер, от университета в Марсилия, вируси, които са предизвиквали световни епидемии преди хиляди, десетки хиляди или стотици хиляди години, са скрити в леда, който се топи все по-бързо “…

Една добра и една неприятна вест за Земята

Планетата отвръща на удара. Нищо повече.

За по-добър „ резултат “ (о, хубостта и иронията в проекта на природата…!) експлоадирането на коронавирусът става тъкмо сега, в който оптимално доста хора от целия свят отиват в Китай, с цел да се радват (като туристи) на честванията за Китайската Нова година.

Също по този начин: в Азия се следи (според доста организации за отбрана на животните) най-ужасното отношение на хората против животни. Особено в Китай. Коронавирусът е…

… от скотски генезис! О, сладка подигравка.

И още, и още подигравка: Търговията с диви животни усилва риска от епидемии...

Търговията с диви животни усилва риска от епидемии

А в България… а в България бракониерите са повече от песъчинките на плажа и звездите в небето…

Само споделям.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР