Преди една година започнахте като коалиция на войната и сега

...
Преди една година започнахте като коалиция на войната и сега
Коментари Харесай

БСП: Договорът за самолетите Ф-16 загробва Българската армия

„ Преди една година започнахте като коалиция на войната и в този момент този парламент приключва по същия метод. Явно е, че нищо не научихте за тази една година. “ Така се обърна националният представител от „ за България “ Борислав Гуцанов към представителите на някогашните ръководещите в Народното събрание, това оповестиха от Позитано 20.
 
По думите му едва ли има по-срамен контракт от този за самолетите Ф-16.
 
„ Отдавна трябваше да има коалиция кой и по какъв начин го е подписал и съм сигурен, че рано или късно ще има “, акцентира Гуцанов.


Депутатът добави: От 2018 година, откогато Народното събрание гласоподава три плана за рационализация на Българската войска, са дадени 8,5 милиарда и против тях за тези 6 години няма нищо, което да е влезнало на въоръжение. Няма друга страна в света, която да си е платила на 100% прескъпите самолети и те да не идват към този момент 6 години. И дружно с това да сте поръчали втора ескадрила, която е по-скъпа, в сравнение с първата.
 
„ Надали е имало такива национални изменничества, каквито вие извършихте през последните години – и то в две от най-важните сфери, каквито са защитата и енергетиката “, заключи социалистът.
 
„ През 2019 година бе подписан един неприличен и смъртоносен за българските Военновъздушни сили и за българските данъкоплатци контракт “, сподели от своя страна проф. Румен Гечев за контракта за изтребителите Ф-16.
 
„ Все още няма нито един чертеж, който да се е трансформирал в аероплан, кацнал в България с към този момент две години забавяне, обаче доставчикът диктува да се трансформира контракт, който не е почнал да извършва. И какво се трансформира? Въвежда ли гаранция са самолети, чието въоръжение е по 200 млн. $? Не вкарва. Дава ли ни в тези ремонти в контракта цени на аварийните елементи оръжия, с които ще ни съдерат кожата, защото сме подписали празен чек? Не дава “, уточни той.


 
„ Този контракт загробва и унищожава Военновъздушни сили на България, унищожава боевата подготвеност на Българската войска и ще блокира опцията на Министерството на защитата и държавния бюджет в последващи години да продължи някакво възобновяване на армията “, заключи проф. Гечев.

Снимки в текста: Българска социалистическа партия

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР