В Германия живеят много хора от Балканите. По Коледа немалко

...
В Германия живеят много хора от Балканите. По Коледа немалко
Коментари Харесай

В Германия се страхуват, че пристигащите от Балканите ще ги заразят

В Германия живеят доста хора от Балканите. По Коледа значително от тях се завърнаха по родните си страни. Сега в Германия се притесняват, че те ще пренесат нови инфекции с ковид, написа Дойче Веле.

След края на първия локдаун напролет на 2020 германците още веднъж потеглиха да пътуват. По медиите и в обществените мрежи се появиха фотоси на цялостни плажове в южноевропейските страни и празнуващи туристи - без маски и без отдалеченост, както се видя и по някои черноморски курорти в България. Хората се радваха, че обстановката се възстановява.

Вирусолози и здравни специалисти обаче предупреждаваха, че лекомислието може да докара до съществени последствия. И те в действителност не закъсняха: в средата на лятото броят на новозаразените на доста места се увеличи рисково. Особено огромен брой инфекции в Германия бяха привнесени от хора, идващи от чужбина - и най-много от балканските страни. В това число попадаха както немски жители, пътували до такава степен за отмора, по този начин и чужденци.

Сега, малко след Коледа и Нова година, още веднъж съществуват съществени опасения, че възможни пътувания до родственици и празненства с близки и познати в чужбина биха могли в допълнение да влошат обстановката със болестите. Германия по този начин или другояче записва висок брой новозаразени - макар наложения локдаун.

На 8 януари 2021 бе оповестено, че новите инфекции за последното денонощие са над 28 000, а броят на жертвите на Ковид-19 доближи даже рекордно равнище - 1188 за 24 часа, откакто дни наред се движеше към 1000 дневно.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР