В Германия днес започва срещата на Г-7, като основна тема

...
В Германия днес започва срещата на Г-7, като основна тема
Коментари Харесай

Байдън се срещна с Шолц, за какво му благодари

В Германия през днешния ден стартира срещата на Г-7, като съществена тематика ще е войната в Украйна и цената на петрола.

В обедните часове край замъка Елмау в Бавария, където се организира срещата на Г-7, кацна самолетът на американския президент Джо Байдън.

Групата на най-развитите индустриални страни ще разисква в границите на деня първо интернационалното състояние, световното съдействие, инфраструктурата и вложенията, както и успеваемостта на глобите против Русия.

Очаква се участниците в срещата са вземат решение за ограничение на цената на петрола от Русия и да слагат горна граница за покупката на съветски нефт. Планирано е и ембарго на съветското злато.

Ще се беседва и за това дали поради войната е належащо да се вършат нови вложения в сила от фосилни горива - като създаването на газови залежи, и по какъв начин това би могло да бъде съобразено с климатичните условия.

" Проблемите с силата не могат да са опрощение за нарушение на поставените ни климатични цели ", оповестиха авансово от немското държавно управление, съобщи БНР. Подкрепиха го Франция и Италия.

Войната в Украйна е тематика и на двустранна среща сред Джо Байдън и немския канцлер Олаф Шолц.

Байдън е благодарил на Шолц за лидерската му роля при реакцията на украинската рецесия. Байдън означи, че " съветският президент Путин е разчитал нахлуването в Украйна да докара до разединение в средите на НАТО и Г-7, само че това не е станало и няма да стане ".

Байдън и Шолц организират диалози в замъка Елмау преди началото на срещата на върха на страните от Г-7.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР