В Гърция властите засилиха контрола върху заведенията и местата, където

...
В Гърция властите засилиха контрола върху заведенията и местата, където
Коментари Харесай

Масови акции в Гърция, под прицел са заведенията

В Гърция управляващите ускориха контрола върху заведенията и местата, където се събират доста хора. Здравният министър Василис Кикилиас заяви, че 80% от новите COVID-случаи в страната, които нарастват, са на носители на Делта разновидността. Свалиха рестриктивните мерки на остров Миконос. Местните управляващи оповестяват, че има доста едва намаляване на разпространяването на вируса, предава кореспондентът на БНР в Гърция.

Оказва се, че полицията не може да ограничи с инспекции събирането на доста хора на едно място. Вместо в заведенията, празненства се проведоха във вили, на яхти или на брега на морето. Властите в Гърция трансформираха тактиката и ускориха контрола върху заведенията. За нарушавания на ограниченията постановат високи санкции или затварят заведението за две седмици.

От през днешния ден по същия сюжет се упражнява надзор и на островите Санторини, Родос, Закинтос и Крит, които са избрани като част от „ сериозна зона на Делта разновидността " на COVID-19. Все повече са случаите на инфектирани деца в детските лагери, осведомят от здравното министерство в Гърция. Днес още веднъж има опашки от чакащи туристи на основните гръцки пристанища. На Пирея и Патра са нужни най-малко два часа за инспекция на здравните документи на пътуващите, осведомят пристанищните управляващи.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР