В Гърция тече мащабна спасителна операция на хора, блокирани в

...
В Гърция тече мащабна спасителна операция на хора, блокирани в
Коментари Харесай

Ужасът в Гърция не стихва, извънредна евакуация

В Гърция тече огромна избавителна интервенция на хора, блокирани в домовете си от наводняване в област Магнезия. С военни хеликоптери ги изтеглят. Броят на жертвите към този момент е 6 души, доста хора са в неопределеност.

Цели села до град Волос, които са и туристически региони, са под вода, предава БНР. Спасяват с транспортен съд на морска защита туристи от разнообразни националности, които трети ден са блокирани в хотелите без храна и питейна вода. Военни водолази се пробват да доближат до блокирани хора, които са на покривите на къщите, с цел да се спасят от наводнението.
-->
Сред хората, които молят за помощ, са доста възрастни хора и деца. Обръщат се към медиите, тъй като мобилните връзки са прекратени в задачите региони на наводнението.

В град Кардица родители избавят децата си с лодки.

В област Магнезия се срутиха няколко моста и единствения метод за евакуация е по въздух с вертолети. Пожарникари, профилирани военни елементи и екипи за реакция при бедствия вземат участие в огромната избавителна интервенция. Условията са доста сложни, тъй като тук-там водата доближава над два метра, споделиха пожарникарите.

По информация на околните търсят хора под вода и тонове тиня в селата до град Кардица.

В град Волос хората трети ден са без ток и питейна вода. Военни елементи ги доставят с хранителни запаси.

Спасителната акция продължава и през нощта, оповестиха управляващите.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР