В галерия Академия на Националната художествена академия бе открито 13-ото

...
В галерия Академия на Националната художествена академия бе открито 13-ото
Коментари Харесай

Лятна академия за деца и ученици започна в НХА

В изложба " Академия " на Националната художествена академия бе намерено 13-ото издание на плана " Лятна академия за деца и възпитаници " към НХА и фондация " Св. Пимен Зографски ". Проектът се осъществя с финансовата поддръжка на Програма " Календар на културните събития на Столичната община ".
През целия август ателиетата на академията още веднъж ще бъдат цялостни с пъстри цветове и креативен страсти. С децата, които са в две възрастови групи (от 6 до 10 и от 11 до 18 г.), ще работят студентите от разнообразни специалности на НХА, бакалаври, магистри и докторанти, приключили втора компетентност " Теория и процедура на художественото обучение ". Тази година програмата е отдадена на 140-годишнината от рождението на Владимир Димитров - Майстора.
Организираните занятия в границите на плана основават благоприятни условия за приемане на базови познания и умения, в следните посоки:
- академично - изобразяване от натура;
- креативно - ателиета по изтънчено и приложно изкуство;
- пробно - екипни задания, уъркшоп стратегия с одобрени актьори, изобретателни игри;
- пленер, визити на музеи и галерии, хепънинг.
По време на Лятната академия ще се проведат и креативен ателиета по живопис, графика, керамика, мозайка, икона, кукли, краснопис, комикс, дизайн, компютърна графика за огромните възпитаници и други Предвидени са и действия в паркове и градски пространства, галерии и музеи.
В последните дни на месеца ще бъде показана обичайна галерия в изложба " Академия " с най-хубавите творби, осъществени по време на детската академия, научи ДУМА от Диди Спасова, специалист връзки с обществеността на НХА.

Последвайте или харесайте вестник " ДУМА " във ФЕЙСБУК --> <--

Споделяйте нашите изявления.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР