В езеро се превърна ледената пързалка в центъра Пловдив при

...
В езеро се превърна ледената пързалка в центъра Пловдив при
Коментари Харесай

Ледената пързалка в Пловдив се разкисна, някои с тъга се прощават с нея

В езеро се трансформира ледената пързалка в центъра Пловдив при днешните пролетни температури, които надвишават 20 градуса. Някои побързаха да отидат да се простят с нея. Днес е последният й работен ден, само че и освен това топло време няма по какъв начин да продължи да работи.
„ Невъзможно е. Генераторите са натоварени на цялостни мощности, само че не смогват да образуват лед “, обясниха техници.Около 20-ина гости се пързаляха за последно. По думите им ледът е „ муден “, тъй като е разнежен и няма положително сцепление с кънките.
Кишата е на всички места – както по самата пързалка, по този начин и по коридорите й, които не престават в Цар-Симеоновата градина.
„ Жалко, че просъществува толкоз малко. Имало е години, когато е работела и през първите дни на март. За страдание климатът доста се промени “, съобщи Таня Николова, запалена почитателка на атракцията. Пързалката проработи на 9 декември м.г. Слава богу, имаше студени дни по Коледа, когато се пръскаше по шевовете и мъчно се намираха кънки, добавя тя. “От няколко години с мъжа ми идваме 3-4 пъти седмично. Децата се забавляват, а и ние също “, сподели Даниела Петкова.
За други обаче водата по пързалката е притеснителна. „ Преди малко внучето ми се хлъзна в една локва и падна. Измокри се цялото. Добре, че не се потроши “, прекръсти се старата жена, довела две девойки.
Повечето гости са единомислещи, че пързалката е била нужна, тъй като оказва помощ на децата да се забавляват и движат. “Щом става въпрос за физическа интензивност, нашето семейство е готово да заплаща и по-висока такса “, безапелационна е друга жена. Тя дава оценка 9 по десетобалната система на атракцията. Имала спречкване с една от служителките, която се държала жестоко.
„ Вероятно хората се наситиха по време на зимните празници. Тогава беше пикът, идваха най-вече гости. Главно родители с децата си, само че също и младежи. Е, и по-възрастни хора карат кънки “, описа пред „ 24 часа “ чиновник на ледената пързалка. И изясни, че довечера ще я демонтират.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР