В ерата на технологиите и високоскоростните интернет връзки, човек може

...
В ерата на технологиите и високоскоростните интернет връзки, човек може
Коментари Харесай

10 начина да търсите в Google, за които 96 процента от хората не знаят

В ерата на технологиите и високоскоростните интернет връзки, човек може да открие информация на процедура за всичко. В рамките единствено на няколко минути имаме опция да намерим рецептите за най-вкусните сладкиши или да научим всичко за квантовата механика.

Понякога обаче е належащо да пресеем голям брой непотребни данни, с цел да достигнем до това, което ни е належащо. А това лишава часове.

Ето за какво взехме решение да ви представим този лист с най-ефективните способи за търсене на Гугъл, с помощта на който ще откриете материалът, който търсите, единствено с няколко клика, написа BrightSide.

Това или това

Понякога не сме сигурни дали сме запомнили вярно дадена информация или името, което търсим в Гугъл. Това обаче не би трябвало да е проблем. Просто въведете евентуалните вариации, които издирвате, и ги отделете със признака “| ” или пък просто напишете “or ”. Пример: “Jennifer Aniston or Lawrence ”.

Търсене посредством синоними

Нашият език е богат на синоними. Понякога те могат да бъдат доста потребни при онлайн изследвания. Ако би трябвало да откриете уеб страници на съответна тема (а не тези, включващи характерна фраза), просто прибавете признака „ ~ ”. Пример: “healthy ~food ”.

Търсене в границите на уеб уеб сайтове

Понякога можете да прочетете забавна публикация в един уебсайт и в следствие да пожелаете да го споделите с приятелите си или просто да го препрочетете. Най-лесният метод да намерите мечтаната от вас информация още веднъж в границите на самия уеб страницата. За да извършите това, въведете адреса на уеб страницата, а по-късно основна дума или цяла фраза от публикацията, и тя би трябвало да излезе незабавно.

Силата на звездичката

Когато паметта ни изневери и не можем да се сетим някоя основна дума, фраза или число, с което да допълним търсенето си, постоянно можем да прибегнем до мощта на звездичката – “* ”. Просто я поставете на мястото на фразата, която не се сещате, и ще откриете резултата, който търсите. Например желаете да откриете сериала по Стивън Кинг 11.22.63, само че не се сещате кои бяха последните две числа. Просто въведете „ 11.22* “ и готово.

Когато липсват доста думи
Ако не можете да си спомните по-дългата половина на фразата, а не една единствена основна дума, пробвайте да си спомните първите и последните думи, добавяйки " ОКОЛО + (приблизителния брой на изчезналите думи) " сред тях. Например, " Разхождах ОКОЛО (4) облак. "

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР