В ерата на технологиите и на скъпите фитнес уреди използването

...
В ерата на технологиите и на скъпите фитнес уреди използването
Коментари Харесай

Гимнастика със стол: най-добрият фитнес у дома

В ерата на технологиите и на скъпите фитнес уреди потреблението на стол в домашните тренировки постоянно се подценява

А той е скъп асистент за по-ефективно натоварване и по-бързо стягане на мускулите.

Пригответе си дървена табуретка или постоянен стол. Седалката би трябвало да е равна, а краката прави. Поставете го на повърхнина, на която няма да се плъзга.

  1. Започнете с аеробно упражнение, с което да раздвижите кръвообращението и да затоплите мускулите. Застанете на дребна крачка зад стола и поставете ръце на кръста. Качете се с левия крайник и повдигнете оптимално дясното коляно. Слезте назад и идващия път се качете с десния крайник. Това е едно повтаряне, направете 2 серии по 10 с къса отмора сред тях.
  2. Обърнете се с тил към стола и се подпрете с длани в края на седалката. Изнесете краката напред, до момента в който съвсем се обтегнат. Сгънете ръце до прави ъгли в лактите и постепенно ги опънете назад. Повторете 8-10 пъти.
  3. Седнете на стола, подпрете се с длани зад тила, повдигнете крайници и оптимално доближете колене до гърдите. Отпуснете опънати крайници към пода, а гърба -назад. Постарайте се тялото да е оптимално право. Върнете назад. Направете 6-8 пъти, като последователно увеличавайте повторенията.
  4. Подпрете се на опънати ръце и стъпете с пръсти на стола. Стегнете корпуса и не отпускайте корема. Пуснете десния крайник на пода около стола, без да го сгъвате. Върнете го назад и идващия път пуснете левия. Това е 1 повтаряне, направете 10-15.
  5. Легнете по стомах на стола. Дръжте гърба прав, ръцете сгънете пред гърдите. Сгънете крайници в коленете, разтворете колене настрана, а ходилата допрете едно до друго. След това по едно и също време опънете и протегнете оптимално и ръцете, и краката, като балансирате на корема. Задръжте секунда и върнете назад. Повторете 8-10 пъти.
Източник: popantofi.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР