МВР в тази кампания ще покаже, че е деполитиризирана система

...
МВР в тази кампания ще покаже, че е деполитиризирана система
Коментари Харесай

Калин Стоянов: Наше могат да нарекат МВР не отделни партии, още по-малко отделни политици, а единствено българските граждани

" Министерство на вътрешните работи в тази акция ще покаже, че е деполитиризирана система и всевъзможни опити за внушения в друга посока ще покажат своята нессътоятелност. Ясно декларирам, че ще покажем, че системата на Министерство на вътрешните работи е деполитизирано. " Наше " могат да нарекат Министерство на вътрешните работи не обособени партии, още по-малко обособени политици, а само българските жители. С тези думи служебният вътрешен министър Калин Стоянов откри Националната заседание, съобщи кореспондент на " Фокус "

В първия ден на формалния старт на предизборната акция висшето управление на Министерство на вътрешните работи, Прокуратурата и службите се събраха на Национално заседание на Министерството на вътрешните работи по отношение на вота 2 в 1 на 9 юни. Една от тематиките в дневния ред е координацията с ДАНС за сигналите за пазаруване на гласове.

В постройката на Главна дирекция " Национална полиция " дойде цялото политическото и професионалното управление на ведомството, шефовете на основни дирекции, ОДМВР и Столична дирекция на вътрешните работи, както и административните структури в министерството.

Организацията за активността на Министерство на вътрешните работи в интервала на подготовката и произвеждането на изборите за членове на Европейския парламент от Република България и за Народно заседание, взаимоотношението и координацията с прокуратурата и ДАНС по повод постъпването на сигнали за закононарушения против изборните права на жителите, приложението на Географската осведомителна система в изборния развой, са измежду тематиките, обсъждани на съвещанието, като медиите по традиция бяха позволени единствено първоначално му, а след това продължи в работен формат.

Преди броени дни изпълняващият функционалностите основен прокурор Борислав Сарафов, служебният министър на вътрешните работи Калин Стоянов и ръководителят на Държавна организация " Национална сигурност " Пламен Тончев подписаха взаимна заповед за основаване на Национално междуведомствено звено по отношение на изборите за Европейски парламент и за 50-ото Народно заседание. Негов началник е Елена Каракашева, заместител основен прокурор при Върховна прокуратура. В звеното вземат участие прокурори от ВП, и.ф. основен секретар на Министерство на вътрешните работи основен комисар Димитър Кангалджиев, шефът на ГДНП-МВР – основен комисар Атанас Илков, заместител ръководител на ДАНС и други

Както и на предходния избор в услуга на служителите на реда е по този начин наречената " Географската система на полицията ", която регистрира сигналите за подозрения за пазаруване на гласове в действително време.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР