В ерата на популяризирането на здравословната храна е добре да

...
В ерата на популяризирането на здравословната храна е добре да
Коментари Харесай

За какво е полезен сокът от тиква?

В ерата на популяризирането на здравословната храна е добре да помислим за  полезните свойства на познатите от нас храни. Най-вече  сезонните артикули. В актуалната кухня тиквата се употребява като съставна част в доста ястия. И не е на вятъра, тъй като просто изобилства от потребни субстанции. Но по време на топлинна обработка тиквата постоянно губи потребните си ресурси, тъй че тиквеният сок е най-хубавият вид за диетично и здравословно хранене.

Съставът на тиквен сок включва захароза, соли на магнезий, калий, калций, мед, цинк, кобалт, желязо, флуор. Също по този начин  е богат на витамини C, A, P, E, K, група B. Поради своето високо наличие на аскорбинова киселина, тиквеният сок има общо укрепващо деяние върху организма, намалявайки рисковете от настинки и инфекциозни болести.
Защо тиквата е скъпа за здравето?
Тиквите се ядат в печено или варено положение. Тиквата е нискокалорична и с огромна хранителна стойност и доста свойства, потребни за наш...
Прочети повече
Традиционната медицина  употребява тиквен сок като лечебно и профилактично средство за доста болести. Пектинът, съдържащ се в огромно количество тиква, усъвършенства кръвообращението и метаболизма. Тиквеният сок има мощни антиоксидантни свойства, премахвайки токсините от нашето тяло. Влияе удобно на нервната система, оказва помощ за възобновяване на здравия сън.

Приготвяне на тиквен сок

Продукти: 500 грама тиква, 100 грама захар, един лимон.

Метод 1: Обелете и нарежете тиквата, прекарайте през сокоизстисквачка или настържете на ситно ренде и изстискайте през тензух.
Ето за какво да си похапвате тиква по-често
Тиква е освен вкусна, само че и доста потребна. Ето и 8 аргументи по-често да я консумирате. Чудесен източник на протеин Една порция тиква...
Прочети повече
Метод 2: Може да обелите и нарежете тиквата на части, сложете в сокоизстисквачката или минете на ренде. Сварете захарта в литър вода, прибавете тиквата, оставете да заври, охладете. Добавете лимоновия сок към тиквата, разбийте всичко с миксер или бъркалка.

Сокът от тиква съдържа същинска витаминозна бомба, изключително за зимния интервал от годината. Той въздейства за възстановяване на силата на имунитета, положителното положение на коса и кожа, положително действие на нервната система, въздейства на качествения сън, поддържането на здрави зъби и кости. Лесен метод за приготвянето на сок от тиква през зимата, без да го пастьоризирате е посредством сокоизтисквачка.

Ако вашият сок да е пастьоризиран, откакто сте налели към този момент кипнатия сок в подобаващ съм, може да извършите този развой по пастьоризация за десетина мин. на 90 градуса. След което се маха от котлона съда и обръща с дъното нагоре, като след охлаждането му се прибира на хладно и мрачно място.

Тиквения сок също по този начин въздейства удобно за положителната работа на стомаха и червата, спомагайки отделянето на сокове от жлъчката. Препоръчва се да го консумирате, в случай че страдате от сърдечни болести, съпровождани с оток. Действа удобно и при алергични и кожни реакции, както и болести на бъбреци и черен дроб. Препоръчва се да се приема по една чаша дневно. Ако страдате от бодърствуване, преди да си легнете изпийте една чаша тиквен сок с малко мед в него.
Как сами да си създадем тиквен мед и защо е потребен той
Тиквеният мед е в действителност доста потребен за здравето. Приготвя се елементарно и бързо. За да ви улесним, ви предлагаме една напълно опростена ре...
Прочети повече
При камъни в бъбреци и пикочен мехур може да приемате по четвърт и половин чаша тиквен сок три пъти денем, в дълготрайност от десетина дни.  За да намалите риска от неприятни последствия от пиенето на тиквен сок за хора страдащи от ниска киселинност, може да помогне смесването на напитката с по-кисели сокове, като портокалов, лимонен или ябълков сок.

Още от ПОЛЕЗНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР