В ежедневието на бързите решения и бързата информация рядко ни

...
В ежедневието на бързите решения и бързата информация рядко ни
Коментари Харесай



В ежедневието на бързите решения и бързата информация рядко ни остава време, за да се замисл

В всекидневието на бързите решения и бързата информация рядко ни остава време, с цел да се замислим, че в действителност сме част от една голяма екосистема и не минава и ден, в който да не си взаимодействаме с нея. Всяко решение, което взимаме на дневна база, има значение, както за самите нас, по този начин и за планетата, която обитаваме.

Вече говорихме за базисните неща, споделихме и. А ето, че пристигна моментът, в който още веднъж да обединим сили с нашите другари от Bosch и дружно да ви дадем хрумвания и дребни трикове, които да ви оказват помощ да преобразите още една сфера от вашия живот - персоналния си дрешник.

Всъщност устойчивостта в модата е наклонност, която с всеки минал месец става все по-актуална в международен мащаб. Както споделя една от най-популярните дизайнерки в света Стела Маккартни: “Модата може да бъде необикновено разточителна и нездравословна за околната среда, само че не е наложително това да е по този начин. Всички можем да променим нещата, като изберем да подкрепим компании, които са ангажирани с устойчиви практики. ”



Истината е, че годината ни дава няколко благоприятни условия за равносметка и нормално сме привикнали това да бъде интервалът към Нова година. Тогава обаче сме затрупани от задължения, събития и извършване на покупки, по тази причина ние в нашия екип постоянно избираме да отделяме време за стартирането на нови начинания през летния интервал. Така при започване на есента се усещаме по-леки и проведени и сме подготвени за нови провокации.

Всяка огромна смяна стартира с една дребна крачка, тъй че дано дружно разгледаме стъпките, които можете да предприемете, с цел да извършите дрешника си по-устойчив. От една страна наесен ще имате спретнат дрешник и няма да се чудите какво да облечете всяка заран, а от друга ще дадете своя принос към планетата, живеейки по-осъзнато и стабилно.

1. Създайте нова визия за себе си

Често усещаме, че имаме потребност от смяна, само че се затрудняваме да я дефинираме, тъй като не си даваме време и пространство да го създадем. Нашият съвет е да си отделите 1 час, в който да помислите какъв желаете да бъде новия ви жанр и ще кореспондира ли той с пътя, по който желаете да поемете. Дрехите в действителност са изразно средство, с което насочваме обръщение към близките. Най-лесният метод да дефинирате новия си дрешник е да си зададете въпроси като: “Как желая да се усещам, когато нося облеклата от своя дрешник? ”, “Какви са местата, които навестявам най-често и какви облекла обичам да нося в всекидневието си? ”, “Какъв вид са облеклата, които закупувам, само че не обличам? ”. Отговорите на тези лесни въпроси ще ви дадат опция да структурирате визията за дрешника си, тъй че да улесните процеса оптимално.

2. Анализирайте сегашния си дрешник

Тук бихме се обърнали към главния съвет в арсенала на кралицата на подреждането Мари Кондо, който гласи, че когато желаете да подредите движимостите си от една категория, в тази ситуация облекла, би трябвало да извадите всички на едно място, с цел да имате по-добър взор над актуалното положение на дрешника си. Разделете облеклата си в три категории: такива, които носите постоянно и желаете да запазите, такива, които в никакъв случай не сте носили и желаете да подарите или продадете и такива, които бихте рециклирали, тъй като са прекомерно използвани.



3. Купувайте по-малко, само че качествени облекла

В основата на устойчивия дрешник стоят качествени базисни облекла, които се комбинират елементарно една с друга. Това са класики като дребната черна рокля, бяла риза, чифт хубави дънки и обичаната ни бяла тениска, която подхожда на всичко. Ключът към това да можете да си позволите по-качествени облекла постоянно се крие в това да ги купувате по-рядко, да сте сигурни, че дрехата, с която ще се сдобиете ще отива на останалата част от дрешника ви и да планирате всяка своя покупка, заобикаляйки импулсивното извършване на покупки.

4. Обърнете внимание на тъканите

Естествените материи са за предпочитане, защото те устоят по-дълго, което значи, че ще можете да се радвате на облеклата, ушити от тях по-дълго, което пък е в основата на опазването на околната среда. Преди да купите даден артикул, наложително прочетете етикета му и се уверете, че съставът му съответствува с вашите разбирания и чувства за комфорт.

5. Подберете вярната пералня и сушилня за своя нов резистентен дрешник

Неизменна част от устойчивия дрешник е това да подбереш подобаваща пералня и сушилня, които по едно и също време да са икономични и да бъдат деликатни към тъканите на облеклата. е проектирана в името на устойчивия метод на живот и на нежната грижа към облеклата. Уредите от серията пестят вода, сила и перилен препарат. 

са с 20% по-енергийно ефикасни от останалите перални от клас А по новите енергийни етикети. Освен това разполагат с интелигентни датчици, които автоматизирано разпознават типа текстил и количеството пране, което сте сложили в пералнята, след което дефинират точно точното количество вода. Така можете да спестите до 50% вода на цикъл, което от една страна ще ви помогне да икономисате време и средства, а от друга ще пощади облеклата ви от прекалено дългия престой във вода, който би могъл да повреди цветовете им.



Интелигентната дозираща система i-DOS пък ви разрешава да напълните догоре контейнера с перилен препарат и да оставите умната си пералня сама да пресметна нужното количество за даденото пране. Докато избягвате непотребното количество препарат за пране, избягвате и непотребните цикли на изплакване и успявате да спестите и вода. След това, функционалността за обработка с пара ще направи гладенето в пъти по-лесно и ще защищити облеклата ви от нездравословното отнасяне с горещата ютия. 



пазят тъканите от прегряване и стесняване, с помощта на датчиците, които мерят равнището на влага на прането и нежно го изсушават тъкмо до нужната степен. Така можете да сте спокойни, че обичаният пуловер няма да се окаже два размера по-малък.

Сред многото плюсове на сушилните е самопочистващият се кондензатор, който ви икономисва освен едно досадно обвързване, само че и доста количество електрическа енергия. Докато облеклата се сушат, в кондензатора се отделя мъх от тъканите, а посредством самопочистващата се система се предотвратява както намаляването на продуктивността на сушилнята заради натрупванията, по този начин и увеличението на времето на сушене и на употребяваното електричество.

Woman.bg и Bosch съветват: Устойчивият дрешник ще ви донесе спокойствието, че постоянно има какво да облечете, тъй като всички облекла в него ще си отиват, също така ще ви спести средства и време, а въпреки това ще знаете, че всеки ден вършиме нещо положително за планетата. 
Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР