В един много емоционален ден за българския футбол и в

...
В един много емоционален ден за българския футбол и в
Коментари Харесай

Чакането свърши! Левски с исторически триумф

В един доста прочувствен ден за българския футбол и в един от 17 години чакан мач, Левски победи ЦСКА с 1:0 във заключителен дуел за Купата на България.

Емоцията от огромния край бе следена от близо 40 000 фенове на националния стадион " Васил Левски ".

Триумфът за сините е исторически и по друга причина. Това е първи извоюван трофей за клуба от 13 години насам! За последно Левски бе триумфирал с шампионската купа през 2009 година.

Успехът довечера е и заслужена премия за работата, свършена от треньора Станимир Стоилов в последните месеци. Така сините смъкнаха от трона ЦСКА и спечелха първа победа над безконечния противник от над три години.

В този край имаше и парченце шанс за Левски при победното попадение, само че това влиза в играта на огромните дербита.

Кордоба насочи първия удар в мача и той стана факт в 9-ата минута, само че бе от прекомерно далечна отдалеченост и излезе в навън

ЦСКА отговори с отдалечен удар от фал на Кери в 24-ата минута, който излезе над напречната греда. Три минути по-късно Йомов центрира отляво към Вион, който стреля от воле, само че в навън.

В 37-ата минута Бари пропусна отлична опция. 

В 43-ата минута Сундберг бе изтърван от бранителите на съперника при центриране от корнер и шутира, а Бусато улови. Малко преди този момент и пред Цунами се откри добра опция да осъществя след центриране отдясно, само че не реши добре крачките си и не уцели топката.

Финалният напън на ЦСКА в последните минути 

Левски продължи да е по-активен и при започване на втората част, което даде резултат в 57-ата минута.

Тогава " сините " се възползваха от безобразна неточност на Лам, комбинираха пред наказателното поле на " алените ", Кръстев подаде на Стефанов, който стреля от 19 метра и след рикошет в крайници на Кох топката влетя в мрежата на Бусато.

Очакваше се ЦСКА да даде отговор, само че в идващите минути това по този начин и не се случваше. Жорди Кайседо бе отшелник в офанзивата на алените, които не намираха метод да му оказват помощ интензивно в предни позиции.Треньорът Пардю опита да усили офанзивата с вкарването на Гарсес.

В същото време сините не се връщаха да пазят резултата и опитваха да тормозят в офанзива противника си.

Така стана и при удар на Цунами в 82-та минута, избит от Бусато. Още един пропуск направи по-късно Михайлович, с значима интервенция още веднъж на Бусато.

Така завърши всичко и Левски стартира празненствата.

.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР