В Двореца са на нокти, очакват нови изненади от блудните

...
В Двореца са на нокти, очакват нови изненади от блудните
Коментари Харесай

Опърничавата Меган става на 40. Защо Дворът не я укроти?

В Двореца са на нокти, чакат нови изненади от блудните херцози
Меган Маркъл чества празник. На 4 август дамата, който разбърка порядъка в кралското семейство в Англия, стана на 40 година Херцогинята на Съсекс ангажира уредника на празненства на телевизионната звезда Опра Уинфри - Колин Кауи, да приготви празненството в фамилното жилище в Санта Барбара, Калифорния. Опра Уинфри, пред която Меган и принц Хари дадоха разтърсващо изявление, е предложила Кауи - един от най-изявените експерти в сектора в Съединени американски щати. Сред клиентите му са Дженифър Анистън, Том Круз, Ким Кардашиян. Принц Хари поръча торта за брачната половинка си от локалните сладкари в " Поузис енд шугър ".

Всяко събитие, обвързвано с опърничавата снаха, изправя кралското семейство на нокти. То чака нова изненада от блудните херцози Хари и Меган, излиза наяве от думите на кралския специалист Ричард Фицуилиамс пред Express.co.uk. Той разказа херцога и херцогинята на Съсекс като " безусловно непредсказуеми " във връзка с техните работни планове.Меган Маркъл неотдавна разгласи идния си анимационен сериал с Netflix, в който основен воин е дребният принц Джордж. Хари пък се ангажира с документален сериал за игрите Invictus и се чака да издаде записките си.„ Единственото нещо, което можете да кажете за Съсексови, е, че те са безусловно непредсказуеми. Може да ни изненадат още идната седмица. Току що чухме за книгата на Хари! ", споделя Ричард Фицуилиамс. Принцът разгласи на 19 юли, че е сключил договорка да пусне записките си през есента на 2022 година

Но коя е Меган Маркъл, която Дворът не можа да укроти?

Преди да се омъжи за принц Хари през май 2018 година и да стане херцогиня на Съсекс, Меган Маркъл бе треторазрядна актриса и блогър. Най-известната й роля е на юрист Рейчъл Зейн в американската телевизионна драма Suits. Когато стана член на кралското семейство, тя се отхвърли от актьорската си кариера и се посвети на благотворителни дела. След раждането на сина им Арчи през май 2019 година тя и принцът започнаха нов живот в Северна Америка. Второто им дете Лилибет " Лили " Даяна Маунтбатън-Уиндзор се роди през юни 2021 година, написа Военновъздушни сили.

Започва първата си акция на 11

Родена като Рейчъл Меган Маркъл на 4 август 1981 година, тя израства в проспериращата част на Лос Анджелис. Учи в частно главно учебно заведение в Холивуд. Първата си акция за тъждество сред половете стартира на 11 година, когато написа писмо до тогавашната първа дама на Съединени американски щати Хилари Клинтън. В него се възмущава от реклама на препарат за миене на съдове, в която се споделя: „ Жените в цяла Америка се борят с мазни тенджери и тигани “. В рамките на месец производителят Procter и Gamble сменя  думата „ дами “ с „ хора “.

На 15 години тя е доброволец в обществени кухни, до момента в който продължава образованието си в католически лицей за девойки, а през 2003 година приключва Училището по връзка на Северозападния университет, покрай Чикаго.Работата като стажант в посолството на Съединени американски щати в Аржентина я кара да си намерения, че пътят й може да я води в политиката, само че трансформира курса, когато актьорската й кариера потръгва.

Баща й е оператор в хитовото шоу „ Женени с деца “ от 80-те години на предишния век, а първата й телевизионна изява в Съединени американски щати е в епизод на здравната драма „ Обща болница “ през 2002 година

През септември 2011 година се омъжва за филмовия продуцент Тревър Енгелсън, само че се развежда с него две години по-късно.

През 2014 година стартира да написа за храна, хубост, мода и пътувания, както и за личната си история, на своя уеб страница The Tig. В един пост тя изяснява: „ Никога не съм желала да бъда дама, която обядва - постоянно съм желала да бъда жена, която работи “.

Когато навършва 33 година през 2014 година, тя написа: „ 20-те ми години бяха брутални - непрекъсната борба със себе си, преценявайки тежестта ми, стила ми, желанието ми да бъда толкоз готина, толкоз интелигентна, като всички останали. ”

Меган има 1,9 милиона почитатели в Instagram и повече от 350 000 в Twitter. Но затваря The Tig през април 2017 година и изтрива обществените си сметки през януари 2018 година

Ангажиментът на Маркъл за тъждество сред половете получава аплодисменти от генералния секретар на Организация на обединените нации Бан Ки Мун поради вълнуващата тирада, която изнася на Международния ден на дамата през 2015 година

Меган, чийто татко е бял, а майка й е афро-американка, приказва и за сдобряване на расовите разлики.В публикация за списание Elle тя написа: " Да кажа коя съм, да споделя от кое място съм, да изразя гордостта си, че съм мощна, уверена жена от смесена раса. "



Бракът с принц Хари

В края на 2016 година принц Хари удостовери, че има връзка с Меган, до момента в който упреква публицистите, че я тормозят. Първата им среща е проведена от общ другар. Само след две срещи отиват дружно на отмора в Ботсвана. Женят се в параклиса на Свети Георги в Уиндзор на 19 май 2018 година Заминават на първото си кралско турне през октомври 2018 година - в Австралия, Нова Зеландия, Фиджи и Тонга. Пътуването съответствува с вестта, че чакат първото си бебе.



През септември 2019 година двойката подхваща 10-дневно турне в Африка - континент, който постоянно е бил изключително безценен на сърцето на принц Хари. Това води до спекулации, че един ден може да изберат да живеят там.

Когато Меган ражда Арчи Харисън - на 6 май 2019 година - реакцията на New York Times отразява всеобщия интерес към събитието по целия свят: „ Той е първото многорасово бебе в най-новата история на английската монархия, звезда в страна, където многорасовите деца съставляват най-бързо разрастващата се етническа категория ".

Двойката стартира да чупи традициите в кралския двор, като стартира с тези по време на кралските раждания. Меган и Хари отхвърлят да разкриват къде ще се роди бебето, като по този начин стопираха зрелището на пресата и „ кралските суперфенове “, лагеруващи пред болница в продължение на няколко дни в очакване на новия крал. Кръщенето на бебето също беше доста персонално.



Скоро излиза наяве, че и Меган и Хари са все по-разочаровани от упованията към тяхната кралска роля. През юни 2019 година бе обявено, че се откъсват от благотворителната организация на Кралската фондация. А при започване на новото десетилетие те хвърлиха бомбата, че възнамеряват да се отдръпват като висши кралски особи и да станат финансово самостоятелни.

През февруари 2021 година Бъкингамският замък удостовери, че херцогът и херцогинята на Съсекс няма да се върнат като работещи членове на кралското семейство.Това значи, че принц Хари и Меган ще върнат своите почетни военни звания и кралски покровителства, които ще бъдат преразпределени на работещи членове на кралското семейство.

Нов живот в Ел Ей

Двойката се откри в нов дом в Калифорния.Това им разреши да прекарват доста повече време с майката на Меган - Дория Рагланд, която живее в щата.

Но те в никакъв случай не останаха отвън светлините на прожекторите.През ноември 2020 година Меган написа публикация, разкриваща нейната „ съвсем непоносима тъга “ от претърпения импровизиран аборт през юли същата година.

Що се отнася до проектите за бъдеща кариера, те станаха ясни когато подписаха договорка с колоса Netflix.

Дни по-късно Меган и Хари оповестиха, че чакат второто си дете.Тогава пристигна новината, че двойката ще приказва за решението си да се отдръпна от монархията в телевизионно изявление с Опра Уинфри. Преди това имаше изказване от Бъкингамския замък, че ще проверява изказванията, че херцогинята на Съсекс е тормозила кралския личен състав през 2018 година Нейният представител пък сподели, че херцогинята е " натъжена " от " последната офанзива против нейния темперамент ".

В изявлението тя съобщи, че  Бъкингамският замък не може да чака тя и принц Хари да мълчат, в случай че това ще е „ увековечаване на неистини за нас “.

Пред Опра бяха казани още доста неща, които дълго отекваха сред Кралството и Съединени американски щати. Най-поразително бе обвиняването в расизъм, за който Меган твърди, че е изразен от членове на кралската фамилия във връзка с Арчи. Тя сподели още, че не е получавала състрадание по време на бременността си и даже е мислела за самоубийство.

Хари пък призна за терзанията си, че може да се повтори казусът с майка му Даяна. И разкри какъв брой извънредно се е чувствал от порядките в кралското семейство. Всичко това докара до смразяване на връзките със фамилията му, които даже раждането на дребната Лилибет „ Лили “ Даяна Маунтбатън-Уиндзор, кръстена с галеното име на кралицата, не можа да затопли.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР