В двете крайности ще са температурите на времето днес. В

В двете крайности ще са температурите на времето днес. В ...

Затопляне. Живакът скача до 13°.


В двете крайности ще са температурите на времето днес. В сутрешните часове в западната част на Дунавската равнина те ще са между -2° и 1°, като ще има условия за поледици. В останалата част от страната минималните температури ще бъдат между 1° и 6°, а по морето до 10°-11°. Максималните ще са между 8° и 13°, отново по-ниски в западната част на Дунавската равнина - между 3° и 6°.Атмосферното налягане бавно ще се повишава и вечерта вече ще е близко до средното за месеца, сочи прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология.

Над Черноморието ще бъде предимно облачно и на отделни места е възможно да превали слаб дъжд. Ще духа умерен изток-югоизточен вятър, преди обяд по южното крайбрежие - слаб от северозапад. Максималните температури ще бъдат 12°-13°, приблизително колкото е и температурата на морската вода. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

В планините ще бъде облачно, по високите части и мъгливо. Главно в Рило-Родопската област ще има валежи от дъжд, над 1700-1800 метра от сняг. Ще духа умерен и силен юг-югоизточен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е 6°, на 2000 метра - около 1°.

В неделя на места отново, главно в южната половина от страната, ще превали слаб дъжд.

 

Източник: standartnews.com