В древни времена хората не само са използвали лечебните свойства

...
В древни времена хората не само са използвали лечебните свойства
Коментари Харесай

7 дни до Коледа: Растения, с които да украсим дома си за празниците

В антични времена хората освен са употребявали лечебните свойства на растенията, само че и са ги считали за живи същества с душа и темперамент. Тези вярвания са останали в предишното, само че езотериците са сигурни, че растенията въздействат на индивида и силата в дома.

С наближаването на коледните празници ни се желае да внесем малко въодушевление и с цветята в дома ни, написа Edna.bg.

Вижте кои растения цъфтят към Коледа и са знак на празника:

Коледниче

Коледният кактус, както още е прочут, е извънредно елементарно за развъждане растение. Кактусът цъфти през студените месеци в разнообразни цветове, които способстват за спомагателен цвят и коледно въодушевление в дома ни.

Коледната звезда е един от знаците на Коледа. Растението е извънредно капризно за развъждане, като има потребност от задоволително светлина, само че не и директна, както и от високи температури – към 20 градуса и би трябвало да е надалеч от отоплителни уреди.

Подходящо растение, както за развъждане на терасата, по този начин и в градината. Гаултерията е вечнозелено растение, което през лятото цъфти в бели цветове, а зимата образува червени плодчета, които му придават изключителна коледна визия.

Илексът, както имела е коледно растение познато още от антични времена. Успешно може да бъде отглеждан в градина, защото няма проблеми с ниските температури. Изключително непретенциозен към светлина и почва.

Изключително красиво растение, което наподобява на лилиума. Обича високи температури, добра светлина, само че не и директна, както и поливане един път в седмицата. Може да се отглежда, както в домашни условия, по този начин и на открито. Амарилисът е едно от растенията с най-голяма грудка, която е значимо да третирате вярно.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР