В допълнение към вредата за фигурата, тази закуска увеличава вероятността

...
В допълнение към вредата за фигурата, тази закуска увеличава вероятността
Коментари Харесай

Защо чипсът е толкова вреден

В допълнение към вредата за фигурата, тази закуска усилва вероятността от други здравословни проблеми

Много хора обичат да употребяват всекидневно от този известен артикул. Но съгласно специалисти, чипсът може да аргументи доста нежелани странични резултати за човешкото здраве, написа

Средно огромният пакет чипс съдържа задоволително мазнини и сол, с цел да накара всеки, който е на диета, да не ги яде прекомерно постоянно. В допълнение към вредата за фигурата, тази закуска усилва вероятността от други здравословни проблеми. Диетоложката Бланка Гарсия споделя, че чипсът може да способства за появяването на кариес.

Тя изясни, че това се дължи на бактерии в устата, които карат диетичните въглехидрати да ферментират. Чипсът е богат на хидролизирано нишесте (разградени въглехидрати). Когато го ядете, се случват две неща: той залепва по зъбите ви и намалява рН на зъбната тъкан, което разрешава на бактериите да ферментират.

В допълнение, чипсът деминерализира зъба, увеличавайки риска от кариес. Медицинският център на Университета в Рочестър прави оценка картофения чипс като една от най-лошите храни за вашите зъби, заради обстоятелството, че те могат да се забият в пукнатини и да причинят трайни вреди.

Друг факт огласи специалистът Холи Кламър. Той отбелязва, че чипсът излага тялото на евентуален канцероген - акриламид. Намира се в тютюневия пушек и някои замърсители на околната среда, само че може да се откри и в редица храни.

Този канцероген без аромат и усет нормално се употребява като химикал за консервиране на храни, съгласно болничното заведение Уинчестър. Появява се естествено, когато картофите се пържат при високи температури.

Изследвания при мишки демонстрират, че акриламидът може да усили риска от някои типове рак. Учени от Северна Америка и Западна Европа без значение заключиха, че пърженето на картофи в олио при високи температури води до появяването на артикул със доста наличие на акриламид.

Преди време специалистите споделиха каква би трябвало да бъде здравословната закуска, с цел да не се постанова да прибягвате до потреблението на чипс. Продуктите могат да се съхраняват в кутия и да се носят в офиса или на разходка. Експертите от British Heart Foundation поучават да готвите един път или два пъти седмично, с цел да спестите време. Определено готвените вкъщи ястия са доста по-питателни и потребни спрямо бързите храни и нездравословни закуски, какъвто е чипса.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР