В допълнение към факта, че динята зарежда тялото ни с

...
В допълнение към факта, че динята зарежда тялото ни с
Коментари Харесай

Защо никога повече да не изхвърляме семките на динята?

В допълнение към обстоятелството, че динята зарежда тялото ни с нужните ни течности, поддържайки оптималния баланс, семената на този магически плод са от огромна изгода за нашите тела.

 

 

 

Ето за какво, е толкоз значимо в никакъв случай повече да не изхвърляме семките на динята?

Прочетете тази публикация и сами ще се убедите, че в никакъв случай повече не би трябвало да изхвърляте семките на динята. Сами ще се учудите за какво?

Знаете ли, че сега, в който отхапем от сочната пулпа на този плод, ние, в действителност, изхвърляме най-полезното нещо, което се съдържа в него?

Някак си не ни е удобно и не желаеме да се любуваме на усета на динята, като я консумираме със семките. Затова в този момент се отглеждат специфични сортове любеница, които не съдържат семена. Но откакто се запознаете със съдържането, може би повече няма да си купите любеница без семки. Малките черни семенца имат големи, даже мощни, изгоди за общото здраве.

Знаете ли, че семките на динята съдържат скъпи хранителни субстанции, които предотвратяват разнообразни болести?

Семената на динята са извънредно богати на витамин А, В и С, както и на минералите магнезий, желязо. Тези жизненоважни детайли ни оказват помощ да останем здрави и да поддържаме тялото си в добра форма.

Семките от любеница са доста богати на протеини, състоящи се от аминокиселини, триптофан, глутаминова киселина, лизин и аргинин. Аргининът от своя страна е потребен с това, че възстановява кръвното налягане и лекува коронарна болест на сърцето.

Диетичните фибри в семената от любеница подтикват вярното храносмилане, което може да се смята за скъп подарък за здрава чревна флора.

Семената от любеница съдържат здравословни мазнини, които оказват помощ за намаление на холестерола в кръвта и високото кръвно налягане.

Как и за какво да консумираме семките на динята?

Малко хора се вземат решение да ядат семките непосредствено от динята. Ето за какво, с цел да получите потребните им субстанции, е по-добре да счуквате семената хаванче и по-късно да добавите получения прахуляк към чай или други питиета, които харесвате.

Знаете ли, че стритите семена от любеница добавени към чай, е доста антична процедура за пречистване на бъбреците? От своя страна този обикновен детокс оказва помощ да се предотврати образуването на камъни в бъбреците.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР