В домовете за стари хора не се зачитат правата на

...
В домовете за стари хора не се зачитат правата на
Коментари Харесай

Средновековен ужас: Изтезавали възрастни хора в дома във Варна

В домовете за остарели хора не се зачитат правата на хората и има случаи на изтезания. Това установи пред bTV омбудсманът Дияна Ковачева. Неин екип е посетил дома във Варна. Това е следващ път, в който отчитаме нечовешко и унизително отношение, уточни тя. Редица нередности са установили от екипа на омбудсмана. Съвсем обикновено е, че е отхвърлен лиценз на сходен дом, означи Дияна Ковачева. 

 Тя обясни, че екипът на омбудсмана е разкрил мръсни чаршафи, пренаселено, както и някогашна баня, която е превърната в стая. Смесват се хора с разнообразни видове болести, сподели Ковачева и запита дали видеонаблюдението в дома е работило съответно. Подобни домове не би трябвало да работят и един ден, по думите ѝ. 

Ковачева недоумява за какво нито една институция няма пълномощия да затвори сходен дом. По отношение на високите цени, които желаеха топлофикациите за топлата вода и парното, Ковачева съобщи, че обезщетения за топлофикациите би трябвало да продължат. Тя обаче недоумява неуместните претенции за нарастване на цените и попита какво се случва с такса сградна апаратура. Ковачева настоя, че такса сградна апаратура трябва  да се увеличи, като такава се заплаща и от хората, които не употребяват парно.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР