В долината Немая - недокосната пустош на западното крайбрежие на

...
В долината Немая - недокосната пустош на западното крайбрежие на
Коментари Харесай

Диви коне по Viasat Nature от 6-ти ноември

В долината Немая - недокосната пустота на западното крайбрежие на Канада - препуска неуловимо и величествено стадо диви коне, които живеят тук от епохи, само че неотдавнашният растеж на популацията им ги изправя един против различен в яростна битка за оцеляване.

 

„ Диви коне “ – нов трогателен документален сериал по дебютира в събота, 6 ноември, в 18:10 часа и наблюдава  екип от локални поданици, тогавашни американски заселници и опитни дресьори на коне, обединени от задачата да спасят величественото стадо диви коне.



Видео „ Диви коне “ по Viasat Nature



Заедно с първокласен екип каубои индианското племе Хани Гуитин приема предизвикването да възвърне популацията до стабилно равнище, изпълнявайки упорит проект за хващане и дресировка на някои от най-подходящите претенденти от Немая, които да бъдат изпратени в чужбина или да работят непосредствено в долината.

Да бъдат проследени тези благородни създания, обаче, не е лесна задача. Те са измежду най-интелигентните, най-силните и най-рядкосрещаните коне на света. Всеки ден е приключение; Диво пътешестване, което изисква безгранична храброст, стоманени нерви и обич към бягането.



Поредицата в 10 елементи стартира с рисково начало в първи епизод, когато неочакван мраз сковава долината, като принуждава екипа да прави съоръжения в последния миг. Младият каубой Ларес прави скъпо-струваща неточност, а Хауърд съумява да улови един от именитите коне в Долината. Рой сформира неповторим проект, с цел да приложи жизненоважна пеницилинова инжекция на див кон, който тежи над 250 кг.

Каубоите от Хани Гуитин вземат участие в смъртоносна конкуренция в годишното съревнование на Уилямс Лейк. А епизодът приключва със спиращо дъха гонене надолу по планинския скат, с цел да бъде излъчен най-хубавият от най-хубавите!

 



Вожд Джими Лулуа , млад и харизматичен, той е определен за водач на Xeni Gwet’in First Nation – една от шестта групи, които съставляват националното държавно управление на Tsilhquot’in. Той е мощен водач, предан на опазването и възраждането на традиците на Хани Гуитин.

Хауърд Лулуа е по-големият брат на Джими. Тих и резистентен, той упорства дълго, откакто другите към този момент са се отказали. Хауърд е и планински ездач – традиция на Хани Гуитин, издържала тестванията на времето. Бил в миналото първенец, той е подготвен за завръщане.





Аманда Лулуа , тя се среща с Хауърд на родео преди 12 години 12 years ago and they’ve been inseparable ever since. She’s a competitive racer and loves being able to chase side by side with her husband.

Майкъл Ларес, дилетант, той знае, че има доста да учи, само че буйно желае да прохождащото му ранчо да успее. Цялото му семейство – брачната половинка му Никол и двамата им тинейджъри Лара и Дилън са се научили да се приспособяват към живота в одалечената пустота, измежду красивата природата.

Запознайте се още с ветерана Рой Мълвахил , легенда на долината Немая, Еймъри Филипс – някогашен първенец по родео с бикове и диви коне, и „ говорещият с коне “ Майк „ Хоук “ Хокридж .

 

„ Диви коне “ – дебютира по в събота, 6 ноември, и ще се излъчва премиерно всяка събота в 18:10 часа, с повтаряне в неделя след 09:30 часа и четвъртък в 20:00 часа.



*Xeni Gwet’in First Nations Government е една от шестте общности, които образуват Tŝilhqot`in Nation, ситуирана в обичайна територия Tŝilhqot`in на към 200 км на запад от Уилямс Лейк. Общността Xeni Gwet’in е формирано от към 400 потомци на прародители, които са били тук от незапомнени времена. Хората от Xeni Gwet’in постоянно са управлявали, приспособили, употребили и поддържали земята си и неповторимата си система на ръководство.

оставя природата да опише личната си вдъхновяваща приказка – красива и изумително жестока. С безапелационни истории от хора, които са очевидци на събитията, от близко, персонално и с доста страст. За цялостната стратегия следете.

Следете ни и на 



 Добавете това към водата, която пиете и вижте какви чудеса ще направи с лицето ви!
Никой няма подозрение в това какъв брой е потребна за тялото и кожата постоянната консумация на вода. Но в композиция с други добавки към нея, тя може да прави...
 Кацаров за доцент Кунчев: Как да го употребявам? До края на ноември го няма
" Той го няма, по какъв начин да го употребявам? " Така служебният здравен министър Стойчо Кацаров отговори на въпроса за какво не се взема поради мнението на основният...
 Коронавирусът по света: Англия първа по брой инфектирани, Русия с най-вече умряли
248 676 412 са регистрираните инфектирани досега, като 90,6 на 100 от тях или 225 320 713 души са оздравели, демонстрира статистиката на Worldometers. Жертви...
 www.expert.bg  Перник изпревари София по растеж на заплатите  Българи изкупиха парцелите по морето  Нова обществена помощ от 300 лв. за небогати фамилии  Дракони, пришълци и фараони - безплатните <a href=казино игри в SILENTBET " />  www.iwoman.bg  Трикове и неточности при подготвяне на кисело зеле  Ако желаете сериозна връзка, изберете си сътрудник от някои от следните зодии  Гювечета с кайма и праз  Урок за всяка зодия за НОЕМВРИ  https://www.sportlive.bg  Христо Стоичков: ЦСКА е побеждавал и най-големите с темперамент  Брага - Лудогорец по ТВ: Къде да гледаме мача от Лига Европа?  Левски в задънена улица поради членските карти  Коя телевизия ще излъчи Григор Димитров - Александър Зверев от Мастърса в Париж? Доайенът проф. Георги Фотев получи...
Изтъкнатият български социолог и почетен професор на Нов български университет...

Заедно можем
Какво е провокирало първото всеобщо измиране... Диви коне по Viasat Nature от 6-ти ноември... Евгений Кънев с пояснение за какво живеем под... Не можело да си пийваме даже по мъничко, откриха... За какъв брой дълго време може да оставите кучето... Политологът Владимир Шопов за Зе...
Случващото се сред Европейския съюз и Полша в действителност е кулминаци...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР