В Добричката община през новата година ще бъдат инвестирани средства

...
В Добричката община през новата година ще бъдат инвестирани средства
Коментари Харесай

Общината в Добрич ще усвоява средства по седем европейски проекта

В Добричката община през новата година ще бъдат вложени средства по седем европейски плана, оповестиха от кметската администрация.

Повечето от самодейностите са в поддръжка на децата и на хора с увреждания като финансирането е обезпечено по оперативните стратегии "Развитие на човешките запаси " и "Наука и обучение за образован напредък ".

Детската академия за приемливост, която употребява запас от 472 000 лв., ще продължи да предизвиква децата от етническите малцинства да учат българската тирада и да демонстрират умения във Фестивал на гениите.

В рамките на плана "Равен късмет за всички деца " общината и през новата година ще дава пакет от здравни, обществени, просветителни и други услуги на деца и техните родители от уязвими групи. Новоизграденият общностен център в село Стефаново ще разшири своята активност при ранната намеса на уврежданията, показват от общината.

Новосъздаденият център за почасово даване на услуги в Добричката община ще оказва помощ на 100 консуматори - пациенти с увреждания и хора над 65-годишна възраст, които не могат да се обслужват сами у дома. Проектът употребява запас от близо 500 000 лв..
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР