В днешно време, в труден период от живота ни, когато

...
В днешно време, в труден период от живота ни, когато
Коментари Харесай

3 молитви, които вършат чудеса

В днешно време, в сложен интервал от живота ни, когато мнозина са изгубили пътя си в живота, е толкоз значимо да не се отвръщаме от молитвата и да я превърнем във значима част от живота си. Силната молитва, съчетана с религия в изречените думи, може да направи чудеса на земята. Помощта на светиите идва посредством делата на хората.

В този материал ще ви разкажем за молитвите, които всеки, който се назовава православен християнин, би трябвало да знае. Молитви, които могат да оказват помощ.

Отче наш

Тази молитва се смята за една от най-древните молебствия и би трябвало да знае от всички православни християни. Както се споделя в Библията, думите на тази молитва са написани от самия Исус Христос. Тази молитва съдържа както прослава на Господ Бог, по този начин и молба за помощ при превъзмогване на житейските тествания.

Тази молитва се смята за универсална молитва. Някои я произнасят за превъзмогване на заболявания, други – за здраве на мозъка и душата, трети – за отърваване от проблеми и неуспехи.

Когато се молите с молитва, освен тази, е доста значимо да вярвате в думите, които казвате. Знайте, че молитвата към този момент е получила отговор и че помощта е напът.

Отче наш, Който си на небесата! Да се свети Твоето име, да пристигна Твоето Царство, да бъде Твоята воля, както на небето, така и на земята; насъщния ни самун дай ни през днешния ден, и елементарни нам задълженията ни, както и ние прощаваме на нашите длъжници, и не въведи нас в прелъщение, само че избави ни от лукавия; тъй като Твое е царството, и силата, и славата вовеки. Амин.

Защитна молитва към Пресвета Богородица

Сред християните Божията майка е измежду сновните светици. Молитвата, отправена към майка, постоянно е пособия на хората да се оправят с компликациите.

Можете да се обърнете към Божията майка по всеки комфортен за вас метод: можете да прочетете молитва, в случай че е мъчно да формулирате ясно желанието, или можете да употребявате свои лични думи.

Молбата би трябвало да е ясна и недвусмислена. Преди да прочетете молитвата, би трябвало да се концентрирайте върху това, което желаете, като че ли към този момент го имате. Знайте, че думите ви са чути и не си позволявайте да се съмнявате в това. Също по този начин не забравяйте за благодарността. 

Пресвета Владичице моя Богородице,
с Твоите святи и всесилни молби прогони от мене, Твоя преклонен и плачевен раб,
унинието, забравата, неразумието, нехайството
и всички лукави и хулни намерения от окаяното ми сърце и от помрачения ми ум;
и угаси пламъка на пристрастеностите ми, тъй като съм безпаричен и плачевен.
И ме избави от многото неприятни мемоари и инициативи,
и ме освободи от всички зли каузи.

Защото си благословена от всички родове,
и Твоето пречестно име се слави во веки веков.
Амин!

Молитвата на Иисус

Тази молитва е доста къса и лесна за запомняне. Ето за какво, в моменти на огромна потребност, когато желаете да се обърнете към Бога, можете незабавно да си спомните за нея. С думите на тази молитва ние се разкайваме и просим благосклонност за една неверна душа. Всеки християнин би трябвало да знае тази молитва.

Господи Исусе Христе,
Сине БОЖИЙ,
Помилуй мене неверния (Грешната).

Когато в главата се появят греховни мисли, е доста значимо да осъзнаете това и да започнете да се молите старателно. Думите на молитвата ще спрат духовния поток и ще оказват помощ за ликвидиране на душата и сърцето.

Източник: svobodnazona.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР