В днешно време през ден се появяват нови предложния за

...
В днешно време през ден се появяват нови предложния за
Коментари Харесай

Двете диети, които могат да се превърнат в начин на живот

В днешно време през ден се появяват нови предложния за диети, които ни дават обещание страхотни резултати.

Ако слушаме препоръките в интернет, всяка диета ще ни помогне да отслабнем и ще ни отърве от всичките ни проблеми. Но съгласно мнението на диетолозите, не постоянно се оказва по този начин.

Хиляди хора по света се доверяват на препоръки от хора без никакви знания и с това от време на време утежняват здравословното си положение.

 Двете диети, които могат да се трансфорат в метод на живот

“Много диети са основани, с цел да накарат хората да гладуват или изцяло да се откажат от значими за тях хранителни групи, което прави сходни режими същински рискови. Погледнато от психическа позиция, незабавно откакто ни е  неразрешена храната Х, тъкмо тя ни се яде най-вече и след края на диетата, ще й се нахвърлим. В следствия от такива опити се появяват и проблемите със здравето ”, споделя Натали Алън, диетолог и професор в университета в Мисури.

Затова множеството експерти поучават да следваме диети, само и единствено когато можем да ги превърнем в метод на живот. Това значи, че режимът би трябвало да е толкоз добре уравновесен, че да може да го прилагаме всеки ден и да съответствува по този начин добре на потребностите ни, че да не го възприемаме като изпитание и лишаване.

 Двете диети, които могат да се трансфорат в метод на живот

Разбира се, за всеки човек това би било друг вид режим, само че две диети най-лесно се вписват в всекидневието на хората. Това са средиземноморската диета и така наречен DASH диета.

Те са доста близки една до друга, тъй като поучават да включваме в менюто си разнообразна храна, измежду която да доминират плодовете и зеленчуците и чистото месо.

И двата режима оказват позитивен резултат върху организма, като DASH даже е особено основана, с цел да контролира кръвното налягане и равнищата на захар и мазнини в кръвта.

Прочетете повече за двете диети и по какъв начин да ги съблюдаваме тук – , и тук – DASH диетата: Режим №1 за бързо и дейно намаляване

Източник: missbloom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР