В днешния забързан свят хората не си дават сметка кога

...
В днешния забързан свят хората не си дават сметка кога
Коментари Харесай

Всеки, който работи с компютър и смартфон, трябва да знае за правилото 20-20-20

В днешния забързан свят хората не си дават сметка по кое време и по какъв начин се уморяват. Чак като се приберем вечер у дома осъзнаваме, че денят ни е бил ужасно претрупан, справили сме се с милион задания и още толкоз ни чакат на следващия ден. В същото време умората се натрупа, а това рано или късно дава отражение върху здравето ни.

И защото непрекъснато сме заобиколени от технологии. Най-бързо се уморяват очите ни. Екраните ни преследват ежесекундно - телефони, компютри, таблети, тв приемници, светещи витрини и така нататък



Не инцидентно в последно време набират известност и рекламите за капки за очи, които да понижат напрежението. Използването на лекарства обаче не постоянно е най-хубавото решение. Много по-добре е да се опитаме да не натоварваме толкоз доста едни от най-важните ни органи - очите.

Съществува малко познато предписание, наречено 20-20-20. Става въпрос за ефикасен метод за понижаване на напрежението на очите, породено от дългото взиране в екрани.



В какво се състои метода:

На всеки 20 минути, прекарани пред монитор, за 20 секунди да се вглеждаме в обекти на разстояние към 20 метра. Има и друго пояснение на това предписание, а точно на всеки 20 минути да затваряте очи за 20 секунди.

При работа пред монитор, друга добра концепция е да се опитате да мигате по-често. По този метод се насърчава окото да създава слъзна течност по натурален метод. Докато сме вторачени в екрана, ние не мигаме и това изсушава окото. Резултатът е не просто умора, а и нараснал риск за лесни инфекции.

Освен грижата за очите, един значим съвет и за всеки, който прекарва деня си на бюро. Трябва периодично да ставате и да се раздвижвате, с цел да не се окажете най-после с болки в гърба и шията.

 

zdrave.to
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР