В днешния парламентарен ден депутатите ще изслушат министър-председателя акад. Николай

...
В днешния парламентарен ден депутатите ще изслушат министър-председателя акад. Николай
Коментари Харесай

Премиер и министри отговарят на парламенатарен контрол за ИИ, наркотиците в МВР и Школо

В днешния парламентарен ден депутатите ще изслушат министър-председателя акад. Николай Денков и още седем министри.

Премиерът ще вземе присъединяване ден след визитата си в Брюксел, където. Пред депутатите през днешния ден той ще би трябвало да дава отговор единствено на един въпрос - какво е развиването на изкуствения разсъдък в страната.

Министърът на вътрешните работи Калин Стоянов ще дава отговор за нерегламентирана приложимост на упойващи субстанции, проблеми в системата на Министерство на вътрешните работи и други

Галин Цоков, министър на образованието и науката ще отговоря на въпрос за продажбата на просветителната платформа “Школо ” на английска компания и построяването на STEM център в Национален детски комплект “Ястребино ”.

, макар че от българското сдружение разясниха след договорката, че ще продължат да работят независимо и че сигурността на данните в системата им не е застрашена.

Министърът на опазването на здравето Христо Хинков, ще дава отговор на запитване за злоупотреби от страна на управлението на “Специализирана болница за рехабилитация - Котел ” ЕООД, както и по отношение на неналичието на финансиране за създаване на хеликоптерна площадка на територията на болница “Св. Пантелеймон ” - Ямбол

Към министъра на труда и обществената политика Иванка Шалапатова има запитване за промени в законодателство за по-добро ориентиране на помощните и обществените услуги при спешни обстановки.

Кръстю Кръстев, министър на културата, ще отговоря на най-вече въпроси - по отношение на положението и поддръжката на Националния исторически музей, ограничения за поддръжка на деца с изявени способности и други

Министърът на околната среда и водите Юлиян Попов - по отношение на нерегламентирани сметища в община Кюстендил и съществуване на рискови боклуци на територията на община Карлово, а към министърът на земеделието Кирил Вътев има запитване във връзка със скица за кражба на дървесина на територията на ДЛС “Тракия ”, надзор върху популацията от бездомни кучета и др.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР