- В дилърската мрежа на SUBARU вече се предлага четвъртото

...
- В дилърската мрежа на SUBARU вече се предлага четвъртото
Коментари Харесай

Новото SUBARU Crosstrek е вече в България

- В дилърската мрежа на SUBARU към този момент се предлага четвъртото потомство на модела, който трансформира името си на Crosstrek, поемайки наследството на SUBARU XV.
- Новото име е композиция от думите “crossover ” ( " кросоувър " ), класът към който принадлежи автомобилът, и “trekking ” ( " трекинг " ), което подсказва свободата и опцията да се отиде на всички места.

Subaru Италия има удоволствието да разгласи, че новият Crosstrek към този момент се предлага в дилърската мрежа в България. Новият модел поема наследството на SUBARU XV, с цел да напише една нова глава.

Създаден през 2011 година с концепцията за основаването на многофункционален и прелъстителен от позиция на естетиката и наличието автомобил, SUBARU XV бързо се трансформира в бестселъра на японската марка в Европа.

Единадесет години след лансирането му в Европа и 2 200 000 продадени автомобила по света, от които 127 000 в Европа, идва новото потомство на модела, което трансформира името си на Crosstrek, запазвайки отличителната композиция от Symmetrical All-Wheel Drive (S-AWD) (Симетрично задвижване на всички колела) с e-BOXER (хибридната задвижваща система e-BOXER). С усъвършенствани индикатори за сигурност, развлечение и надеждност. Новото име е композиция от думите “crossover ” ( " кросоувър " ), класът към
който принадлежи автомобилът, и “trekking ” ( " трекинг " ), което незабавно разпознава характера и духа на новия модел. Това име въплъщава концепцията за свободата да се движиш на всички места, както в градска среда, по този начин и отвън пътя.

e-BOXER
e-BOXER има 2,0-литров хоризонтално ситуиран четирицилиндров мотор с непосредствено впръскване, смесен с електрически мотор в особено модифицираната трансмисия Lineartronic. Хибридната задвижваща система спомага за реализирането на още по-нисък център на тежестта и по-добре уравновесено систематизиране на тежестта. Оптимизираният баланс на въртящия миг сред предните
и задните колела на системата за непрекъснато задвижване на всички колела предлага по-високи механически характерности за удобно и адаптивно шофиране. Системата e-BOXER контролира съотношението на систематизиране на мощността сред мотора с вътрешно горене и електрическия мотор, с цел да подхожда на изискванията на шофиране, като превключва сред три режима на шофиране: Engine driving (Задвижване с двигателя), EV driving (Електрическо задвижване) и Motor Assist driving (Задвижване с
подпомагащ електрически мотор).

Symmetrical All-Wheel Drive (Симетрично задвижване на всички колела)
Symmetrical All-Wheel Drive (Симетричното задвижване на всички колела) е отличителна характерност на японския производител към този момент повече от половин век. Системата за непрекъснато задвижване на всички колела обезпечава сигурност и проходимост при всевъзможни метеорологични условия, а системата Active Torque Vectoring (Активно векторно ръководство на въртящия момент) предлага усъвършенствано маневреност и показване в завои.

Subaru Global Platform (Глобална платформа на Subaru)
Подобренията при Subaru Global Platform включва усъвършенствано динамично показване на шасито и каросерията. Подобрената непоклатимост при шофиране е реализирана посредством увеличение на устойчивостта на извъртане с 10%, увеличавайки здравината на каросерията и опорите и подобрявайки чувствителността на системата за ръководството без закъснение на реакцията. Добавени са подсилващи детайли и стоманени листове с висока здравина, с цел да се усъвършенства сигурността при положение на конфликт, а рамката на
вътрешните панели на капака е усъвършенствана, което усъвършенства отбраната на пешеходците.

Дизайн, шир и комфорт при шофиране
Външният дизайн на новия Crosstrek отразява неговата здрава и сурова природа. Във външния тип на модела са приложени по-остри и по-динамични линии, които не престават да следват философията на Subaru DYNAMIC x SOLID. Облицовката на предната решетка е разширена. Задните комбинирани светлини му придават по-стабилен тип. Повдигнатият челен похлупак и изпъкналите калници в профил на автомобила акцентират неговата остра форма.

Интериорът на новия Crosstrek е планиран по този начин, че да съчетава изтънчен естетически усет с оптималната функционалност и комфорт за лидера и пасажерите. Солидността на екстериора е отразена и в дизайна на купето, само че съчетана с качеството на по-висок клас.
Освен че обезпечава на лидера оптимална позиция за шофиране, просторният интериор е усъвършенстван с помощта на разширеното пространство за раменете, по-голямото разстояние сред центровете на седалките и увеличавайки пространство за главата и краката за по-голям комфорт.

Новият Crosstrek предлага до 1 314 литра пространство в багажника. С елементарно за достъп пространство на задните седалки, разграничените в отношение 60:40 накланящи се задни облегалки разрешават пространството на багажника да бъде свободно разширено. Освен това ниската височина и необятният отвор улесняват още повече товаренето и разтоварването на багаж.

Седалките са създадени с нов метод в съдействие с медицински специалисти, като са изследвани по-задълбочено нови фактори, оказващи въздействие върху комфорта при шофиране, зрителната и физическата отмалялост по време на дълги пътувания. Този нов метод води до създаването на седалки, които доста понижават клатенето на главата*1*2, както и до ограничения, които доста понижават звуковото налягане в купето*3 и разрешават постигането на високи стандарти за качество на шофиране, тишина и комфорт.

Информационно-развлекателната система на новия Crosstrek е с елементарен за потребление интерфейс, който разполага с 11,6-инчов централен информативен екран с цялостен HD сензорен панел. Освен сензорните бутони, не престават да се дават и класическите физически бутони за интервенции, които водачите би трябвало да правят, без да отклоняват погледа си за безвредно шофиране.

Информационно-развлекателната система към този момент разполага със заключване с PIN код, предопределен да предотврати приключване на персонална информация. Тя също по този начин уведомява потребителя, когато транспортното средство напусне авансово заложена зона, което е потребно за сигнализиране, в случай че автомобилът не се ръководи по предопределение или в случай че е бил откраднат.

Приет е нов способ за задаване на дестинация благодарение на what3words*4, който разрешава на потребителите да разпознават точните локации, като задават дестинации въз основа на съответните думи. Crosstrek също по този начин обезпечава усъвършенствана съгласуваност, съвместима с безжични Apple CarPlay*5 и Android Auto™*6.

Офроуд благоприятни условия
Новият Subaru Crosstrek е оборудвано със системата X-MODE, която управлява мотора, трансмисията, системата за задвижване на всички колела и спирачките за оптимално сцепление върху хлъзгави повърхности и стръмни наклони. Могат да бъдат определени разнообразни режими на шофиране, с цел да дават отговор на другите пътни настилки и условия на шофиране. Системата X-MODE разполага и с функционалност Hill Descent Control (Контрол на спускането по наклон), която разрешава на лидера да кара надолу по стръмни наклони с безвредна и непрекъсната скорост, без да натиска педала на спирачката и да се концентрира само върху ръководството на автомобила. При новия Crosstrek и за първи път при Subaru, системата X-MODE към този момент е налична и при шофиране на заден ход в хибриден режим.

Crosstrek идва с най-малък пътен луфт от 220 мм, дружно с усъвършенствани ъгли на заход и отход, което го прави подобаващ за необятен набор от офроуд действия и направления. Освен това има опция за изтегляне на прикачен товар с тегло до 1 270 кг.

Безопасност
Новият модел разполага с най-новата версия на технологията EyeSight, системата на Subaru за подкрепяне на лидера със стерео камера. Има доста по-широк обсег на различаване (обхватът е съвсем удвоен). Инсталирана е спомагателна монокулярна камера, с цел да се усъвършенства още повече успеваемостта на сигурността. Освен това в предната част е конфигурирана радарна система.

Новата система разпознава двуколесни транспортни средства и пешеходци отляво и отдясно на автомобила. Сега, употребявайки електрически усилвател на спирачките с усъвършенствано увеличаване, е усъвършенствана отзивчивостта на спирачките преди конфликт и е понижен работния звук.

Благодарение на тези нови технологии са въведени 5 нови функционалности: Front Pre-Collision Braking / Система за прекъсване преди конфликт с затруднение отпред), Autonomous Emergency Steering / Автономно завиване в изключителна обстановка, Traffic Sign Recognition / Разпознаване на пътни знаци, Intelligent Speed Limiter / Интелигентен ограничител на скоростта, Manual Speed Limiter / Ръчен ограничител на скоростта, Emergency Lane Keep Assist / Асистент за съблюдаване на лентата в изключителна обстановка, а 4 функционалности са
подобрени: Pre-Collision Braking / Система за прекъсване преди конфликт, Lane Departure Prevention / Предотвратяване на овакантяване на лентата, Lane Centering Function / Контрол за центриране в пътната лента, Adaptive Cruise Control / Адаптивен круиз надзор. Системата EyeSight е общоприетоо съоръжение за всички модификации.

Други общоприети функционалности на съоръжение включват Автоматично прекъсване на заден ход / RAB - Reverse Automatic Breaking, Система за наблюдаване на лидера / DMS - Driver Monitoring System и Система за следене на мъртвата зона и страничния трафик / SRVD - Subaru Rear Vehicle Detection. Добавени са и някои функционалности за сигурност, които за първи път са внедрени в Subaru, като LED светлини за завиване, които усъвършенстват видимостта през нощта и оказват помощ за ранното забелязване на пешеходци и колела, както и странични въздушни възглавници за седалката на лидера (общо девет въздушни възглавници).

Новият Crosstrek се предлага с три равнища на съоръжение STYLE, STYLE XTRA и PREMIUM в 9 разнообразни цвята (включително три нови, извънредни единствено за този модел: Sun Blaze Pearl, Oasis Blue, Offshore Blue Metallic). Ориентировъчните цени стартират от 72 700 лв. за равнище STYLE до 81 100 лв. за равнище PREMIUM (плюс 990 лв. за багра перла или металик)
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР