В дългоочакваните си показания Сам Банкман-Фрийд, съосновател на FTX, категорично

...
В дългоочакваните си показания Сам Банкман-Фрийд, съосновател на FTX, категорично
Коментари Харесай

Директорът на FTX отрича пред съда да е извършвал измами

В дълго чаканите си показания Сам Банкман-Фрийд, съосновател на FTX, изрично съобщи, че не е взел участие в никакви лъжливи действия.

Този основен миг настава в хода на правосъден развой за машинация, в който Банкман-Фрийд е изправен пред опцията да получи над 100 години затвор. Той се обърна непосредствено към обвиняванията против него и хипотетичното му присъединяване в рухването на борсата.

Вчера Банкман-Фрийд даде показания, отбелязвайки значим стадий в процеса, без наличието на правосъдни заседатели. Той беше разпитан за законността на дейностите си, до момента в който е управлявал FTX. През цялото време той твърдо поддържаше тезата за своята непорочност.

Освен това съоснователят Сам Банкман-Фрийд беше упрекнат в осъществяването на едно от най-големите финансови закононарушения в историята на Съединени американски щати.

Сега, в разгара на продължаващия правосъден развой, Банкман-Фрийд най-сетне получи опция да показа показанията си, като изрично съобщи, че не е измамил никого. Това изненадващо изказване последва убеждението му, че приемането на депозити от FTX посредством хедж фонда Alameda Research е било в границите на закона.

Освен това по време на вчерашните показания той разкри, че е потърсил съвет от правния екип на FTX. По-конкретно, той е бил запитан дали е намерил убеденост в метода, по който юристите са структурирали транзакциите, на което Банкман-Фрийд е дал отговор с късото “ “.

Според информацията някогашният основен изпълнителен шеф на FTX поредно е обяснявал своята непорочност по отношение на банкрута на платформата. Освен това по време на правосъдния развой той стана очевидец на енергична отбрана против обвиняванията, че е провел потреблението на над $8 милиарда потребителски средства за вложения. Следователно показанията му са първият случай, в който неговият роман за събитията е публично показан на правосъдните заседатели.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР