В чудовищен скандал се е превърнал последният организационен съвет на

...
В чудовищен скандал се е превърнал последният организационен съвет на
Коментари Харесай

Каракачанов прави тънки сметки да измести Джамбазки от шефския пост във ВМРО, за да се добере до управлението на Фондацията

В колосален скандал се е трансформирал последният учредителен съвет на Вътрешна македонска революционна организация, извършен неотдавна. А повода са опитите на сякаш отдръпналия се Красимир Каракачанов, другояче от години закрепостен водач на партията, нищо че е бил клеветник на Държавна сигурност, по този начин да си оплете кошницата, че да заграби парцелите на организацията.

 

А те, както сме описвали процеса, след реституцията им от „ Сдружение Вътрешна македонска революционна организация ” са вкарани във „ Фондация Вътрешна македонска революционна организация ”. И двете структури на процедура се ръководят от край време от едни и същи „ войводи ” отпред със самия Каракачанов.

 

След фиаското на изборите той обаче беше заставен да се в профил и в този момент ръководител на управителния съвет на „ Сдружение Вътрешна македонска революционна организация ”, което от своя страна дефинира кой ще управлява Фондацията с парцелите, е Ангел Джамбазки.

 

Каракачанов в този момент правил тънки сметки непосредствено да измести евродепутата от шефския пост. След като овладее управителния съвет на „ Сдружение Вътрешна македонска революционна организация ”, той е към този момент с развързани ръце да дефинира управлението на Фондацията. Крайната цел е с персонално преданите си хора напряко да я отдели от Сдружението. И без това като политическа мощ Вътрешна македонска революционна организация е към този момент бита карта и никой не я търси за сътрудник, нито пък се преценява с вижданията на нейните войводи.

 

Стойността на парцелите на Вътрешна македонска революционна организация обаче пораства като лавина. За задачата Каракачанов направил загадка среща с определени хора от управлението на „ Сдружение Вътрешна македонска революционна организация ". Поканени били единствено правилните му протежета. Целта била да им набие в главите какъв брой е значимо той да стане ръководител на Сдружението, тъй като единствено по този начин ще може да ръководи и Фондацията. А тя, както към този момент обяснихме, се разпорежда с парцелите, от чиито наеми идват огромните пари на партията. Като последваща стъпка се възнамерявало кръгът с Каракачанов да се разгласи за чистото идейно крило, което работи за идеята на Македония, за разлика от „ партийците “, които борят единствено за власт и депутатски места. Ако тази точка се осъществя и Фондацията се окаже публично в ръцете на Каракачанов, съперниците му изпадат в недружелюбност, остават на улицата и би трябвало да си търсят други източници на финансиране.

 

За проектите на почетния ръководител обаче научил съпредседателят на Вътрешна македонска революционна организация Искрен Веселинов, изясняват осведомени. Той обществено разобличил тънките сметки на сътрудник Иван на Държавна сигурност. Избухнала мощна кавга, съпроводена с неизбежните закани за разцепването на Вътрешна македонска революционна организация и неразбираемото бъдеще на партийните парцели. Обяснено било даже това, че за локалните избори сътрудници на Вътрешна македонска революционна организация из страната сложили експлицитното изискване - без Красимир Каракачанов.

 

След подвизите му като боен министър и разкритията за паспортна мафия, сътрудници не желали да чуят за обединения под негова закрила.

Разправиите още не са завършили, само че какъвто и да е изходът от тях, е ясно, че рецесията в партията, която е със затихващи функционалности единствено ще се задълбочава. В същото време във Вътрешна македонска революционна организация върви инспекция от Национална агенция за приходите. Можем единствено да гадаем с какви резултати ще завърши тя, допълват моментната картинка осведомени.

 

Ако фантазиите на Каракачанов да оглави Сдружението и да постави публично ръка на фондацията с парцелите се осъществен, нищо чудно Вътрешна македонска революционна организация да бъде в действителност фалирана.

Първо, несъмнено, ще бъде завършена самата Фондация, която официално ще продължи още известно време да имитира някаква културно-просветна работа, колкото с цел да се открият

публично приходите от наеми. Като остане без парцелите си, „ Сдружение Вътрешна македонска революционна организация " напълно ще заглъхне, тъй като партията на войводите остава без източник на пари и те ще се разбягат по други „ патриотични придвижвания “, каквито има в обилие.

 

„ Фондация Вътрешна македонска революционна организация " още в зародиша си очевидно е направена с вероятност в един миг парцелите да станат частни. Тя е записана от самия Красимир Каракачанов през 2003 г, освен това в частна изгода, което значи, че приходите от това недвижимо благосъстояние могат законно да се употребяват по негово убеждение тъй като през годините той е несменяемият партиен необут. И това в случай, че той е бил сътрудник Иван на Шесто ръководство на Държавна сигурност. Сътрудничеството му с тайните комунистически служби даже не-се оказа спънка да стане и министър на защитата на България, която да въпреки всичко е член на НАТО.

 

Едва пи старите войводи от Вътрешна македонска революционна организация преди век са си представяли, че болшевишкият сътрудник Иван ще оглави организацията да не приказваме, че ще постави тлъстата си ръка и върху парцелите й. Когато тези здания и земи са купувани и дарявани из цяла България, тогава благотворителните и културно-просветните братства, сдруженията, фондациите и ефориите на македонските българи, които са ги управлявали, са били вписани в социална изгода. Благодарение на това, че тези хора са делили от залъка си, в този момент новоизлюпените войводи си обезпечават добър стандарт. А най-печалното е, че наследниците на тези, които са събрали това благосъстояние, през днешния ден нямат никакъв достъп до него.

 

Запознати описват, че от доста време насам с парите на Вътрешна македонска революционна организация персонално се разпорежда главно Каракачанов и горе-долу неговият паж Юлиян Ангелов. При това сякаш отдръпналият се Каракачанов взема всеки месец по 1700 лева заплата, разполага със служебна кола с водач, като всички разноски за тези екстри се заплащат от Вътрешна македонска революционна организация. Почетният ръководител не стопира да се разкарва из страната, с цел да продава книгите си и да заплита интриги из локалните структури.

 

Добри приходи инкасират и съратниците му Николай Кънчев и Васил Христов. Заедно с Каракачанов, те ръководят съдружие „ Македонско културно-просветно сдружение Гоце Делчев “ също записано сякаш с високо родолюбиви цели, само че в частна изгода. С цялото си безсрамие Кънчев не напусна тази неправителствена организация, до момента в който беше зам.-шеф на екологичното министерство, което е в прорез със закона и трябваше да докара до оставката му.

Кой обаче почита закона у нас. Аналогична обстановка преди време докара до оставката на проф. Стоян Кушлев от Комисията по конфискации, тъй като се оказа началник на „ Национална развъдна асоциация по овцевъдство “ и на някакъв „ Царски ловджийски клуб “.

 

Сдружението, в което се подвизават Каракачанов, Васил Христов и Николай Кънчев, стопанисва апетитни парцели в София - постройка на образователно заведение, близо до Руски монумент, два магазина и парцел на ул. „ Искър “ № 6. Разбира се войводите не са извадили персонални пари за тези придобивки, а са ги получили наготово от партията.

 

На „ Искър “ №6 през днешния ден има паркинг и даже на него са адресно регистрирани над 1800 македонци

и албанци, с цел да получат български документи. Нищо, че когато ги вписват там мястото в обрасло с храсталаци. За този терен през 2016 година е имало позволение за градеж на хотел, издадено на името на въпросното съдружие. Запозната споделят, че градежът не е вдигнат поради ареста на „ бате Харо " - скандалният началник на Агенцията за българите в чужбина Петър Харалампиев, който въртеше търговия с удостоверения за българско поданство. Арестуваха го през 2018 година и към този момент изминаха 5 години, само че още го съдят…

 

Иначе парцелите, на които е хвърлил око Каракачанов, са реституирани от Вътрешна македонска революционна организация през 1992 година по закона Лучников като преди този момент, в далечната 1946 година, са били прилапани от комунистите.

През 2003 година обаче младият тогава  челник, вкаран във Вътрешна македонска революционна организация от самия Пенчо Кубадински, записва „ Фондация Вътрешна македонска революционна организация “ в Пазарджик макар, че против това са срещу авторитетни фигури като Иван Татарчев, Христо Матов, проф. Йордан Венедиков. Седалището е преместено  в София чак през 2013 година Във фондацията са вкарани големи здания и терени в центъра на София, Банско, Дупница, Благоевград, Варна – из цяла България.

Най-скъпият парцел е Македонският дом на „ Пиротска “ 5, където е седалището на Вътрешна македонска революционна организация.

 

Може единствено да се допуска какви приходи носят на войводите наемите от тези парцели и нека инспекцията на Национална агенция за приходите най-сетне да ги разкрие. Впрочем информацията за парите постоянно е крита усърдно от редовите членове на Вътрешна македонска революционна организация. Заради това избухват кавги на няколко конгреса на партията, стига се до отлюспвания и така нататък

 

Вижда се обаче, че с парите от наемите, шефовете на Вътрешна македонска революционна организация си обезпечават първокласни служебни коли, персонални водачи и защита, бълват се и първокласни книги, написани от партийния хайлайф.

Разбира се, формалното пояснение е, че с парите от парцелите се предизвиква българщината в Македония и Западните околности.

 

Красимир Каракачанов пък постоянно е подчертавал, че не е продал нито един парцел на организацията, а е закупил и нови, които също са вкарани във „ Фондация Вътрешна македонска революционна организация “.

Инфо: Уикенд

Тагове: ВМРО Красимир Каракачанов Юлиян Ангелов Ангел Джамбазки Николай Кънчев Васил Христов
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР