В четвъртък какво се случи. Г-жа Габриел каза, че първата

...
В четвъртък какво се случи. Г-жа Габриел каза, че първата
Коментари Харесай

Гешев обяви какво послание е получил: Ако до 10 часа не подаде оставка, някой ще натисне копчето

„ В четвъртък какво се случи. Г-жа Габриел сподели, че първата работа е да изиска оставката на основния прокурор. Няма да разясня до каква степен това нарушава правилото за господство на закона и разделяне на управляващите.
Не съм и осведомен, само че четох забавен пост на господин Урумов, който прави забавен анализ по какъв начин това не кореспондира с условията за самостоятелност, въведени за настоящи еврокомисари.
 
Това съобщи на ексклузивен брифинг основният прокурор Иван Гешев.
„ Това е коментар, който политиците и Европейска комисия ще изяснят. Звъннах на един политик, който познавам и считах за другар, това е жена. Тя споделя „ разбери ме, бях до нея, от нея го чух за пръв път. Стана ми ясно, че това са го знаели доста стеснен кръг от хора – Бойко Борисов и още един-двама.
Тук ме учудва позицията на Движение за права и свободи, тъй като те постоянно са имали кардинална позиция. Не са ми оставили усещане, че биха взели безпринципни решения “, сподели Гешев.
Главният прокурор сподели, че е провел доста диалози с магистрати в Съединени американски щати
„ В петък се чух с член на Висш съдебен съвет и го питах „ какви са тия смешни документи “ и той ми сподели „ не съм го прочел, дадоха ми го, единствено с цел да може да си подадеш оставката “. Посъветва ме, че имам семейство и би трябвало да го обмисля “, сподели той.
„ После получих смс от административен началник на Софийска апелативна прокуратура. Той ми споделя „ доста скърбя за това, което направих през днешния ден “. Звъннах му. Той ми сподели, че съжалява за мнението. „ Накараха ме да пусна мнение. Сарафов ме накара “. Казах му, че е дивотия, тъй като никой прокурор от апелативния регион не е осведомен “, разкри Гешев.

„ Разбрах го индивидът, той ми е другар и ще продължи да е подобен. Това ще тежи на съвестта на тези хора, които са го създали, в случай че имат съвест “, сподели той.
После Гешев призна, че е прозвънил на всички останали апелативни прокурори.
„ В Търново ми споделиха, че са зад нас. Сарафов няма да ни се обади. “ Други ми споделиха, че няма да вземат участие в долни опити за прелом. В Бургас ми споделиха да разгадавам на тях “, сподели Гешев.
„ Обади ми се зам.-административният началник на Пловдив, сподели, че Сарафов му се е обадил и на него със същите думи. Той сподели, че в това няма да взе участие “, призна Гешев.
„ Реших да прекъсна плануваните участия и служебната си командировка и както знаете нощес дойдох на летището на град София. След това получих обръщение, че в случай че до 10 часа не си подам оставката, някой ще натисне копчето „ ентър “.
Няма да кажа от кого е посланието. Беше неподписано и мога единствено да допускам. Като се убедя от кого е и съм сигурен и дали е доближен до политическа партия, ще ви уведомя “, сподели той.
„ До този миг се колебаех, само че съмненията свършиха. Н никой не му се е изсипвало това, което ми се изсипа на мен през последните години. Проверяваха фамилията, приятелите ми, доноси, тъжби и компромати. Това демонстрира, че може би някой възприема, че аз съм „ бъг в системата “ и този път би трябвало да бъда отхвърлен, с цел да може да балансира системата и да може да се краде.
Обмислях дали всичко това си заслужава, в персонален проект. След това твърдо взех решение нощес, че си заслужава. Заслужава си в името на децата и внуците ми “, закани се Гешев.
„ “Говореше се, че вардя ГЕРБ и Движение за права и свободи. Ясно е, какъв е политическият отпадък в Народно събрание, съдейки от изказванията на някои така наречен политици. Много малко от тях, множеството дами, демонстрираха това, което споделих – чест и достолепие. Това надали е изненада за някого. Това разруши опорката за това, че аз съм безотговорен, всесилен и по този начин нататък “, сподели още основният прокурор.
„ Ясно е, че откакто всички се сплотиха по този метод безапелационно, че аз и прокуратурата, с която се гордея, си прави работа в полза на народа и единствено в полза на народа и закона. Тук ще кажа, че аз в действителност се гордея с прокуратурата и следователите, тъй като те демонстрираха, че ние сме постоянни “, посочи той.
„ Ще завърша в резюме, че за мен, като основен прокурор, е значимо да се работи за българските жители. Ще довърша мандата си без значение от всичко това, което се написа “, сподели той.
„ Казах ви обаче, че хронологично може да изпусна нещо. Получих известие от мой сътрудник прокурор, който ми написа „ Здравей, Иван “, ние сме съученици от доста време. „ Не знам дали знаеш, само че господин Сарафов ми сподели, че би трябвало да приключа делото „ Барселона гейт “ до петък “. Пита ме дали съм осведомен, не бях. Обадих се на наблюдаващия прокурор, който сподели, че ще си работи по закона и делото още не е готово “, сподели Гешев.
„ Аз ще довърша мандата си. За мен има единствено едно значение – българските жители да имат сигурност. Да бъде изметен политическият отпадък, това е работа на народа обаче, в случай че му е значимо “, сподели основният прокурор.
Той даде обещание прокуратурата обективно да съблюдава закона и европейските полезности и ще работи по същия метод, без значение от всичко.
По думите му прокуратурата е единна и ще продължи да е такава. „ Е, постоянно има едно плъхче и няколко мишки, само че това е обикновено. Прокуратурата бе подложена на извънреден напън, дори се удивлявам, че им трябваше толкоз време да изпълзят. Ще заключа, че аз обичам България, гордея се, че съм Българин. Бог с нами и да живее майка България “, приключи Гешев.
Проведох с всичките си заместници диалози и уведомих господин Сарафов, че би трябвало да реши дали моралът му би го насочил към това да си подаде оставката, поради измяната му към България. Той не го направи. Утре ще внеса искане за отстраняването му от Висш съдебен съвет.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР