В четвъртък Европейската комисия заяви, че е започнала пълно и

...
В четвъртък Европейската комисия заяви, че е започнала пълно и
Коментари Харесай

Европейската комисия започва задълбочено разследване на поглъщането на iRobot от страна на Amazon

В четвъртък Европейската комисия съобщи, че е почнала цялостно и " задълбочено " следствие на придобиването на производителя на прахосмукачки iRobot от Amazon за 1,7 милиарда $. Изпълнителният орган на Европейски Съюз съобщи, че е угрижен, че договорката може да ограничи конкуренцията на пазара на тези артикули и в допълнение да ускори позицията на Amazon като онлайн магазин.

Ако опасенията му се потвърдят в хода на следствието, органът за защита на конкуренцията на Европейски Съюз има право да блокира договорката. След известието на Комисията акциите на iRobot останаха без смяна, заяви CNBC.
-->
По-специално, Комисията е загрижена, че Amazon може да промени резултатите от търсенето за милиони консуматори на пазара в интерес на продуктите на iRobot, като по този метод сложи директните съперници Shark и Dyson в неподходящо маркетингово състояние. И двете компании също създават прахосмукачки-роботи. Освен това Европейската комисия изрази угриженост по отношение на евентуалното потребление от страна на Amazon въз основата данни на потребителите на iRobot, което би могло да ѝ даде " доста преимущество " пред съперниците и да " увеличи прага за нахлуване на пазара и по-нататъшен напредък " за актуалните или бъдещите ѝ съперници.

" Комисията ще организира задълбочено следствие на последствията от препоръчаната договорка, с цел да дефинира дали първичните опасения за конкуренцията се удостоверяват ", се споделя в изказване на регулатора.

Amazon разгласи покупката на iRobot като част от напъните си да разшири наличието си на пазара на интелигентни домове предходната година. Органът за защита на конкуренцията и пазарите на Обединеното кралство (CMA) утвърди договорката през юли тази година. Според CNBC обаче детайлностите по договорката към момента се преглеждат от Федералната комерсиална комисия на Съединени американски щати (FTC), която също е имала някои въпроси по нея.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР