В чест на пристигналата проучвателна мисия на експерти на еврокомисията

...
В чест на пристигналата проучвателна мисия на експерти на еврокомисията
Коментари Харесай

Държавата като заплаха за държавата

В чест на пристигналата проучвателна задача на специалисти на еврокомисията по въпроса дали страната е подготвена за участие в Шенген служебното държавно управление удостои две здания на граничния пункт при Капитан Андреево със статут на стратегически обекти за националната сигурност.

В едната се прави контролът на артикули, предопределени за консумация от хора, а във втората - фитосанитарният надзор на вноса на плодове и зеленчуци от Турция, която е трета страна за Европейски Съюз. Тези действия прочее са част от рутинните отговорности на организацията по храните на още две външни за Европейски Съюз български граници - със Сърбия и Северна Македония. Но те не стават обекти на националната сигурност. Очевидно е, че специфичният режим навръх тези две здания цели да успокои Европейски Съюз след невиждания скандал, в който страната в лицето на кабинета " Петков " се опита да си върне фитосанитарния надзор на Капитан Андреево и срещна мощен обратен тласък отново от страната.

Разкритията за предлаган рушвет за милиони на някогашния началник на БАБХ, както и заканите към него и някогашен зам.-министър на земеделието потънаха без диря в черната дупка на прокуратурата. А с персоналното присъединяване на ръководителя му Върховният административен съд излезе с матросовски решения в отбрана на частната компания, окупирала тази активност от доста години. С аутсорсването й още от първото държавно управление на Борисов на свързани с подземни босове бизнеси страната освен непринудено се отхвърли от съществени доходи за бюджета, изчислявани на стотици милиони, само че разреши и налагането на монополни изнудвачески цени на проверяваните превозвачи.

Това дружно със съмнителния надзор за пестицидите е същината на случая с граничния пункт Капитан Андреево, който изцяло вярно беше разгласен за опасност за националната сигурност. Каквато на процедура е корупцията във всичките и разновидности и резултати.
Реклама
Проблемът е, че страната отново си е същата - със същите прокуратура и съд, същата ДАНС и същия върнат от служебния кабинет на президента шеф на БАБХ, който предходното държавно управление уволни точно поради възобновения контракт със същата " Евролаб 2011 ".

А такива случаи за изследване от еврокомисията в България - колкото щеш.
Свързани публикации Проф. Христо Даскалов: Установихме виртуални животни, за които са получавани дотации 22 септември 2022, 10:52 Спорен някогашен началник на БАБХ беше върнат още веднъж в управлението на организацията 26 август 2022, 17:10 " Капитан Андреево ": БезГраничен надзор 1 юли 2022, 06:17 Отвоюването на границата продължи със запис с оферта за рушвет към шефа на Агенцията по храните 11 юни 2022, 12:20 Вижте още публикации Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Автор Капитал
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР