В Черно море близо до границата с България е открита

...
В Черно море близо до границата с България е открита
Коментари Харесай

Кошмар. Какво още откри Турция в Черно море

В Черно море покрай границата с България е открита мина, заяви през днешния ден Министерството на националната защита на Турция.

На 28 март 2022 година "... в утринните часове беше открита мина в шелфа на Игнеада, покрай българската морска граница, и екипите на Подводната защита (SAS) в района бяха бързо трансферирани на мястото на случая ", заяви в Twitter турското Министерство на защитата.

" Въпросната мина беше обезопасена от екипите на SAS и беше подхваната намеса за нейното обезвреждане ", добави то.

На 26 март организация „ Доган ” заяви, че обект, наподобяващ на мина, е открит от риболовци в Босфора. По-късно Министерството на защитата на Турция удостовери, че обектът е остаряла мина, който е обезвреден сполучливо. Министърът на защитата Хулуси Акар осведоми, че е разискал обстановката с представители на Русия и Украйна. Той означи, че след случая в района са почнали да дежурят миночистачи на Военноморския флот на Турция, координацията сред Анкара, Москва и Киев по този въпрос продължава.

На 19 март Центърът за връзки с обществеността на Федералната работа за сигурност (ФСБ) на Русия заяви, че поставените от украинските военноморски сили на методите към пристанищата в Черно море може да стартират да се придвижват към Босфора поради скъсани въжета.

В сходство с Конвенцията за разполагане на подводни автоматизирано взривяващи се при досег мини е неразрешено слагането им на котва, защото не са безвредни, в случай че се откачат от въжетата, с които са закрепени, оповестява БНР..
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР