В бюджета за тази година са предвидени средства за безплатна

...
В бюджета за тази година са предвидени средства за безплатна
Коментари Харесай

Николай Денков: Предвидени са средства за безплатна детска градина за децата над 3 години

В бюджета за тази година са планувани средства за безвъзмездна детска градина за всички деца от 3-годишна възраст нагоре, разгласи министърът на образованието Николай Денков:

" До в този момент в отдел " Общини " имаше планувани средства за 3-годишните деца. С новия бюджет ще бъдат обезпечени средства за всички деца от 3 години навършени и нагоре и ще бъдат включени с освободени такси в детските градини ".

Осигуряването на безвъзмездна детска градина за децата над 3-годишна възраст е една от ограниченията за реализиране на първия от оповестените по-рано през днешния ден общо 4 целта на просветителното министерство за 2022 година -  увеличение на обхванатите деца в системата на образованието.

Другите три целта са повишение на качеството на учебното обучение, на висшето обучение и действия по " Плана за възобновяване и резистентност " и двете оперативни стратегии за обучение и просвета.

Сред ограниченията за постигането на поставените цели са повишение на учителските заплати и битката с плагиатството в областта на висшето обучение.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР